Велинград - online - И “Зорница” под ударите на финансовата криза 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

И “Зорница” под ударите на финансовата криза
Публикувано 2012-05-08 08:29:16 от темпо

Велинградското сдружение “Зорница” към Съюза на инвалидите в България проведе годишно отчетно събрание на 4 май. В началото на форума членовете на сдружението бяха поздравени от кмета Иван Лебанов и зам.-кмета с ресор социални дейности Атанаска Хрисчева.

В отчения доклад председателят на “Зорница” Катя Славова постави най-наболелите проблеми на хората с увреждания във Велинград. Общо е задоволството, че общината предостави помещение за клуб на ул. “Ал. Стамболийски”. В модерно оборудвания офис вече работи назначен по проект специалист, общината е осигурила и чистачка. Голямо неудобство за инвалидите е, че през два месеца клубът остава без интернет и телефон заради неплатени навреме сметки. Г-жа Славова подчерта, че така се къса връзката с членовете на сдружението и се възпрепятства нормалната работа и апелира общината час по-скоро да реши проблема.
Заради недостиг на пари са прекратени гражданските договори на участниците в певческата група към “Зорница”, които постигнаха сериозни успехи през отчетния период и са неизменна част от всяко празнично събиране на сдружението. За да продължи групата да пее, също са нужни финансови средства, с които съюзът не разполага и разчита на помощта основно на общината.
Кризата удря и по обще една привилегия на членовете на “Зорница”. Досега те получаваха дърва от държавните горски стопанства с минимална, но все пак важна за хората с увреждания отстъпка от 2.50 лева. От 10 май 2012 г. ДГС “Алабак” започва фактурирането на вече заявените дърва за огрев, но за членовете на “Зорница” вече няма да има намаление и те ще плащат стандартната цена от 48 лева за кубик дъбови дърва, като с транспортните разходи общата цена става 60 лева за кубик.
Бъдещето е в печеленето на проекти и в работата по програми, изтъкна в доклада Катя Славова. Тя пое ангажимент, че както и досега, в клуба на “Зорница” всеки ще може да получи най-актуалната и точна информация за всички новости в помощ на хората с увреждания.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай