Велинград - online - Жп гара Велинград ремонтирана 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Жп гара Велинград ремонтирана
Публикувано 2012-05-08 08:34:51 от темпо

През есента на 2011 г. започна цялостен ремонт на сградата на жп гара Велинград. Две фирми бяха наети за него от Национална компания “Железопътна инфраструктура”, която финансира ремонтните дейности. Едната фирма се зае с вътрешното обновяване на чакалните, касите и всички останали стаи и помещения. Напълно е сменена старата дограма и са поставени нови ПВЦ врати и прозорци. Вече има и специални тоалетни за инвалиди и трудноподвижни хора.

Другата фирма е ангажирана за пълен ремонт на покрива, който вече е извършен. Приключва санирането на втория етаж и измазването на фасадата. Предвидено е и облагородяване на пространството пред гарата, което включва поставянето на нови пейки и саксии с цветя.
Пътниците сами ще се убедят в новия външен и вътрешен облик на гарата, когато ползват услугите на жп транспорта. Въпреки че два от влаковете (в 14,40 ч. за Добринище и в 22,00 ч. за Септември) по линията Септември - Добринище бяха спрени, хората продължават да пълнят теснолинейката. Точно те ще се почувстват най-ощетени, когато се наложи спирането на движението за срок от най-малко 3 месеца. Причината е изграждането на нов жп мост (надлез) на входа на дефилето към Варвара. Началната дата на спирането все още не е уточнена и е обвързана с ремонта на пътната отсечка Варвара - Велинград. Според предварителните планове ремонтът на жп-надлеза трябва да започне през юни т.г., но точни дати все още не са фиксирани.
Георги Дишлянов

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води