Велинград - online - За слава на българския войн и свети Георги 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

За слава на българския войн и свети Георги
Публикувано 2012-05-08 08:47:16 от темпо

В българския календар 6 май е посветен на свети Георги и на славата на нашата армия. За Велинград това е един от празниците с най-много адреси: цяло Чепино празнува заедно с църквата “Свети Георги”, Каменица от десетилетия почита параклиса “Свети Георги” в местността Гергьовица (Гергевана), в Лъджене отдаваме почит паметта на участниците във войните пред паметника с техните имена. А над цялото Чепинско корито, високо на връх Острец, десетки хора се събират край новопостроената църква “Свети Георги” - знак за светостта на това място, пазена от векове.

Официалното честване на 6 май започна пред сградата на общината с церемонията по издигане на знамената. Представителният духов оркестър с мажоретен състав “Димитър Мечев” откри тържеството с българския химн, след което поведе шествието към паметника пред църквата “Успение Богородично”. Там отец Александър отслужи празничен водосвет, а кметът Иван Лебанов поздрави присъстващите, завършвайки словото си с думите: “За славата на българската армия и нашето отечество България!”.
Гости на празничното честване бяха народният представител от ГЕРБ Ангел Даскалов, заместник-областният управител Ваня Минкова, председателят на Общинския съвет Дияна Кехайова, заместник-кметовете, общински съветници, членове на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва. На паметника бяха поднесени цветя от Общинска адиминстрация, Общинския съвет, ГЕРБ, БСП, ЗНС, СОСЗР, Историческия музей, читалище “Отец Паисий” и велинградчани.
С поднасяне на цветя започна и официалното честване пред паметника в центъра на кв. Чепино. На площада се стекоха много хора, които преди това почетоха храмовия празник на църквата “Свети Георги” и курбана, раздаден за здраве и благоденствие. Самодейците от ансамбъл “Чепино” към читалище “Св.св. Кирил и Методий” изпълниха най-доброто от своите песни и танци в чест на големия празник и за радост на публиката, събрала се в слънчевия 6 май на площад “Македония”.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води