Велинград - online - Успех в старопрестолно Търново 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Успех в старопрестолно Търново
Публикувано 2012-05-14 21:29:12 от темпо

От 26 април до 14 май във Велико Търново бе домакин на Третия национален шампионат по народни изкуства “Евро фолк 2012” и Старопланинския събор “Балкан фолк 2012” - фестивал №1 в Европа за традиционни народни изкуства. На сцените в старопрестолния град се представиха фолклорната група “Горски здравец” към Клуба на пенсионерите в Ракитово и групата за стари градски песни “Евридика” към читалище “Просвета 1919” в Костандово - и двете под ръководството на Никола Янев-Чоли.

Техните изпълнения заслужиха не само бурните аплодисменти на публиката, а и признанието на продуцентите и журито. “Евридика” спечели златен медал и почетна грамота като носител на почетния знак на “Балкан фолк 2012”. Солистката Лимонка Кирова разчувства присъстващите с песента “Гугутка” по текст на Ангел Пачалов и музика на Никола Янев и бе удостоена с грамота за лауреат на “Евро фолк 2012”.
В категорията “фолклорни песни” група “Горски здравец” завоюва сребърен медал, а нейната солистка Елена Рускова бе удостоена със званието “Откритие на “Балкан фолк”. Тя спечели публиката и журито с песента “Марийке, фидан бойлийке”.
И двете групи заслужиха препоръки, че са достойни да представят българското народно творчество на предстоящия Европейски шампионат по фолклор “Евро фолк” в Несебър и Слънчев бряг в края на август т.г. Ръководителят Н. Янев и всички участници изказват благодарност на кмета на Община Ракитово Любомир Петков за съдействието при организиране на пътуването до Велико Търново и на шофьора Георги Влахов.
Невена Павлова

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай