Велинград - online - С “мишката” отново да намерим книжката 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

С “мишката” отново да намерим книжката
Публикувано 2012-05-14 21:37:11 от темпо

“Всички нови технологии трябва да служат за това книгата отново да заеме мястото си в нашето общество. Вече повече от 20 години човекът се разминава с книгата. Дано сега с “мишката” отново да намерим книжката и човек да се върне при ценностите, които дава книгата.” Дългогодишната библиотекарка Юлия Годева каза тези думи на откриването на новата компютърна зала по програма “Глобални библиотеки” в читалище “Васил Левски”. То се състоя на нарочно избраната дата 11 май - деня на българските и славянски първоучители Кирил и Методий.

Лентата на залата преряза кметът Иван Лебанов, който поздрави на техния празник всички библиотекари и подчерта, че вече и трите читалища във Велинград и няколко в селищата от общината разполагат с такава компютърна зала. Регионалният мениджър на програмата “Глобални библиотеки” Красимир Христов представи нейната основна цел, която се осъществява чрез щедрото дарение на фондацията на Мелинда и Бил Гейтс - осигуряване на публичен и безплатен достъп до интернет на всеки желаещ. Той специално благодари за изключителното съдействие на община Велинград по програмата.
Най-развълнувана на откриването бе председателката на читалището Мария Матева, която изрази увереност, че с новата компютърна зала библиотеката ще привлече много нови читатели и потребители. Това е главната задача на младите и амбициозни библиотекарки Йонка Банева и Нина Захова, които още на откриването демонстрираха възможностите на новата мултимедия и разказаха историята на библиотеката в Каменица, чието начало е през 1900 г. Г-жа Илиана Масларова, която е член на читалищното настоятелство, напомни, че всичко, което човек може да научи е от книгата и също сподели, че очаква дейността да се обогати.
Наред с шампанското и поздравленията от колеги от читалища и училища, се родиха и първите идеи. И нека не се изненадваме, че сред първите, които искат да седнат зад новите компютри и да се учат, са пенсионерите - всички вече знаят, че “мишката” отваря широк прозорец към големия свят.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола