Велинград - online - Концерт и цветя за 9 май 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Концерт и цветя за 9 май
Публикувано 2012-05-14 21:41:23 от темпо

На 9 май - ден на победата над фашизма и ден на обединена Европа - в салона на ОНЧ “Отец Паисий” се проведе станалият вече традиционен концерт-спектакъл, организиран от сдружение “Славяне”. Като гости на тържеството присъстваха Ваня Минкова, зам.-областен управител на обл. Пазарджик, зам.-кметовете Георги Янчев и Исмет Бабучи и Георги Пашов, председател на сдружение “Русофили”.

Тази година концертът-спектакъл бе под наслов “А утрините тук са тихи”, взет от едноименния популярен филм за Втората световна война. В сюжета на филма е разкрита историята на 5 руски момичета във военни унифирми и техния командир, които с цената на живота си успяват да спрат настъплението на превъзхождащия ги по численост немски отряд. Тази история стана основа на целия спектакъл, в който умело и подходчщо се редувана драматични сцени, песни, танци и стихотворения. Пълната зала на читалището посрещна и изпрати с продължителни заслужени аплодисменти всяко изпълнение на популярните и обичани руски песни за войната. В края на тържеството бе прочетен поздравителен адрес от народния представител Ангел Даскалов. “Славяне” получи поздравително писмо и от областния управител д-р Дончо Баксанов.
По-рано същия ден в чест на 9 май пред общината бяха издигнати знамената на българия и ЕС. Слова за деня на победата произнесоха кметът Иван Лебанов и Марина Чолакова от сдружение “Славяне”. На паметника на загиналите във войните венци и цветя поднесоха ОА, ОС, ГЕРБ, БСП, СОСЗР, ПБК “Г. Димитров”, Историческият музей, “Славяне”, “Русофили”, читалищата “В. Левски” и “Св.св. Кирил и Методий” и много граждани. Венци и цветя бяха положени и на паметника на Съпротивата.
Георги Дишлянов

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води