Велинград - online - “Голямото чистене” събра над 100 тона боклук 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

“Голямото чистене” събра над 100 тона боклук
Публикувано 2012-05-14 22:37:42 от темпо

Инициативата “Да изчистим България за един ден”, организирана от БТВ, намери поддръжници във Велинград. По първоначални данни на областната администрация на 12 май в “голямото чистене” в община Велинград са се включили над 1200 човека. Количеството на събрания боклук надхвърля 100 тона, а колко точно е ще стане ясно по-късно, тъй като извозването продължава.

Най-възрастният участник в инициативата беше 90-годишната Елена Спасова, която е всепризнат доайен на Дневния център за хора с увреждания във Велинград. Тя дойде в градинката пред пощата, за да подкрепи хората от центъра, които независимо от физическите си несгоди, взеха решение да участват в инициативата, като сами боядисат пейките и почистят района. Жестът им бе награден с почерпка от собствениците на намиращото се в съседство кафе “Алиби”.
На 12 май сред най-активните бяха и най-малките. Децата от началния курс на СОУ “Св.св. Кирил и Методий”, от отряд “Млад природозащитник” към Общинския детски комплекс и от отряд “Екопътека” към ОУ “Христо Ботев” чистиха в района на парк “Двореца”. Примерът им обаче не се оказа заразителен за живеещите в квартала, споделиха част от учителите.
Организирано на 12 май се включиха служители на горските и ловни стопанства, които се погрижиха за очистване на горския фонд. Инициативата подкрепи и Ротари клуб - Велинград, чийто членове избраха да чистят еко-пътеката към местността Гергевана.
Извън организираните групи, в чистенето се включиха и граждани. Мнозина от живеещите на улица “Раковска” излязоха да почистят в съботния ден и за броени часове събраха чували с боклуци. Други велинградчани споделиха пред “Темпо”, че са избрали да чистят посочения от общината район до бившия завод ЗММ “А. Чопев”, но не са срещнали никаква съпричастност от страна на живеещите там. Това бе и едно от местата, за които се оказа, че почистването не може да бъде извършено само с човешки труд, а е нужна и допълнителна техника.
Служителите на Общинска администрация избраха да чистят в района на парк “Вельова баня”. В края на деня кметът Иван Лебанов официално изказа благодарност на всички, които подкрепиха с действия призива “Да изчистим България за един ден” - инициативата показа, че заедно, с общи усилия можем повече.
Над 300 доброволци се включиха в чистенето в община Ракитово, където по ъпрвоначални данни в рамките на инициативата са събрани над 20 тона боклук.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води