Велинград - online - Отборът на ПГГС “Христо Ботев” втори в горския многобой 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Отборът на ПГГС “Христо Ботев” втори в горския многобой
Публикувано 2012-05-22 08:32:13 от темпо

В Хасково от 10 до 12 май се състоя националното състезание по горски многобой, на което премериха сили и знания осем отбора. Отборът на Професионалната гимназия по горско стопанство “Христо Ботев” Велинград бе представен от: Муса Мусков, Станислав Кабадаиев, Росен Митев и Илия Рабаджийски. Ръководител на тима бе инж. Христо Белухов, който изведе момчетата до престижното второ място в крайното класиране и първо място във втория етап на състезанието.

Самото състезание беше не само много оспорвано и атрактивно за наблюдаване, но и изискваше от състезателите стабилни познания по различните лесовъдски предмети, изучавани през четирите им години на обучение, психическа устойчивост и завидна физическа подготовка, тъй като наред с различните етапи, през които преминаваха, момчетата имаха и пробег от 2000 метра по пресечен терен.
Първият етап от състезанието включваше разпознаване на дървесни видове по клонки, семена и проби; разпознаване на гъби, насекомни вредители и повреди от тях, следи от птици и бозайници; садене на фиданка; спортен риболов и стрелба по летящи панички.
Вторият етап включваше два подетапа. Първият от тях се проведе на сечище в местността ”Кенана”, където състезателите трябваше да покажат своите умения за работа в екип и да приложат наученото по механизация на горското стопанство, механизация на дърводобива и горска таксация. Тук нашите момчета бяха най-бързи и успяха за 16 минути да повалят дърво, да го окастрят, оразмерят, разкроят и кубират. Във втория показаха своите умения да боравят с бензиномоторен верижен трион. Те трябваше да го разглобят и да го сглобят, след което да отрежат по една шайба 5 см с ряз отгоре надолу и с ряз отдолу нагоре.
За своята усърдна, умела и изключително достойна изява на този най-висок състезателен форум в областта на горското и ловно стопанство нашите момчета получиха много предметни награди от спонсорите на състезанието “Щил” и “Хускварна”, но това, което най-много ги изненада и зарадва, е специалната награда от Лесотехническия университет - София, която лично доц. Милко Милев - декан на факултета по горско стопанство им съобщи: след успешно вземане на матурите и четиримата ще бъдат приети като студенти в ЛТУ. Горди сме с нашите възпитаници Муса Мусков, Станислав Кабадаиев, Росен Митев и Илия Рабаджийски!
инж. Надежда Шатърска-Ганчева, пом. директор на ПГГС”Хр.Ботев”

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай