Велинград - online - В деня на музеите: 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

В деня на музеите:
Публикувано 2012-05-22 08:47:15 от темпо

За пореден път на 18 май Историческият музей отбеляза международния ден на музеите, който се празнува от 1977 г. Празникът премина под надслов “Музеите в един променящ се свят: нови предизвикателства, нови вдъхновения”. На този ден музеят посвети прожекцията на филма “Един народен подвиг” по сценарий на велинградчанина Георги Златинов.

Директорката на музея Снежана Велева поздрави колектива и гостите с празника и отбеляза фактите: музеят очаква своя 20-хиляден посетител, програма “Великден” бележи успехи, вече сме на археологическата карта на България, отделите по нова и най-нова история усилено се готвят за националните чествания, посветени на 100-годишнината от Балканската война във Велинград в началото на октомври. Тя благодари на Георги Златинов за подарените на музея филми.
Видимо развълнуван, Георги Златинов отбеляза, че подарявайки тези филми е успял да ги спаси и запази за поколенията от претопяване “за сребро и пари”, както е станало с много други филми от Военната киностудия. “Един народен подвиг” е филм, правен преди 30 години и посветен на 70-та годишнина от Балканската война. Оказва се, че това е един от “спасените” филми в нашия музей, които е необходимо да види всеки българин и особено младите хора, за да се разбере какво значи да обичаш България.
Росица Пашова прочете по случай международния ден на музеите поздравителен адрес до колектива на Историческия музй от кмета Иван Лебанов.
Веска Божкова

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води