Велинград - online - Швейцарското сирене и улиците на Велинград 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Швейцарското сирене и улиците на Велинград
Публикувано 2012-05-22 08:50:32 от темпо

Много често изразът “като швейцарско сирене” се използва за сравнение, когато показваме как е надупчена улицата или пътя, по които се движим с коли или вървим пеша. Пролетното време и топенето на снега и леда ни разкриха отново неприятната гледка от плачевното състояние на улиците в града ни. Асфалтовата настилка е в окаяно състояние и за това не е необходимо да правим специални проверки. Просто е достатъчно да излезем от домовете си и да стъпим на улиците, по които се движим всеки ден.

Дупки с различни размери и дълбочина могат да се открият на повечето улици във Велинград, включително и на централния булевард “Съединение”. По двете платна за движение от Лъджене до Чепино могат да се преброят между 50 и 60 дупки от всякакъв калибър. Освен тях са се оформили и поне още толкова бъдещи неравности по настилката от т.н. “кръпки”. Закърпването е временно решение на проблема, защото е видно, че след няколко месеца “кръпката” вече се е превърнала в дупка. Лошото изпълнение показва ниското качество на труд и материали, след като се налага едно и също място да се кърпи всяка година. Но нали трябва да се намира работа на тези, които се занимават с тази дейност... Да си представим само какво ще стане, ако се извърши качествен ремонт или асфалтиране на пътната настилка и в продължение на 10-15 г. не се наложи никаква намеса. Какво ще правят тези фирми, какво ще работят и как ще си изкарват заплатите? Затова е по-добре да кърпим ден до пладне, пък колкото изтрае, но другата година пак ще имаме работа. Това е логиката на тези, които обичат да “отбиват номера”, а не да се справят със задълженията си качествено и с гарантиран дълъг срок на експлоатация.
Ясно е, че подобни частични и чести, но нискокачествени “кръпки” и ремонти, с нищо не помагат Велинград да има необходимата пътна настилка, подобаваща за СПА столица не само на България, а и на Балканите. И как да стане това, когато дупките по нашите уж столични улици сигурно са повече от дупките на всички страни от ЕС взети заедно. А с “швейцарско сирене” няма как да заприличаме на Швейцария.
Георги Дишлянов

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води