Велинград - online - Равносметка на десетдневката за Деня на Земята 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Равносметка на десетдневката за Деня на Земята
Публикувано 2012-05-22 08:58:25 от темпо

Празниците идват и отминават и всеки остава в нашето съзнание нещо много мило и съкровено. Такъв празник за учениците от ОУ "Христо Ботев" бе Денят на Земята - най-големият нерелигиозен празник в света. Проведе се десетдневка под мотото “Да подадем ръка на природата” с участието на ученици от IV до VIII клас.

Млади природозащитници от СИП “Екология” с ръководител Н. Томова откриха десетдневката с еко-спектакъл. Много емоции, вълнения, усмивки и настроение имаше по време на еко-карнавала "Да спасим планетата Земя", където млади дизайнери и модели се включиха в надпревара за "Мис" и "Мистър еко-карнавал" с изработени дрехи от отпадъчни материали. 42 зелени послания за опазване на природата,прикрепени към балони украсиха небето над Велинград. "Да пазим природата за вечни времена" бе мотото, което отключи детското въображение, талант и умение да изразят своето отношение към заобикалящата ни среда чрез рисунка на асфалт в двора на училището. За трета поредна година бе организирана дарителска дейност по класове "Цветя за моето училище" и бе подредена красива цветна фиеста. Проведе се конкурс "Зеленото бъдеще на моята синя планета" за рисунка, есе,стихотворение, разказ, плакат с екологично съдържание и предмети, изработени от отпадъчни материали. "Хартиените отпадъци се превръщат в нови книги" - в акцията за събиране на отпадъчна хартия се включиха ученици от VI, VII и VIII клас. С много желание и ентусиазъм учениците направиха привлекателен училищния двор, като облагородиха лехите и засяха храсти и цветя.
Присъединихме се към призива на БТВ “Да изчистим България за един ден” и целият колектив почисти района на училището, a учениците от клуб "Екопътеки - запознаване с природата" по проект “УСПЕХ” с ръководител г-жа Елена Мариновска се включиха в почистването на града ни.
Всички отличили се ученици в десетдневката, посветена на Деня на Земята, получиха грамоти и награди.
ОУ “Хр. Ботев” Велинград

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води