Велинград - online - 90 години училище “Васил Левски”: Големият финал на юбилея 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

90 години училище “Васил Левски”: Големият финал на юбилея
Публикувано 2012-05-22 09:40:28 от темпо

След десетките изяви, свързани с 90-годишнината на първото средно училище в Чепинското корито, 16 май 2012 г. бе денят на празничния финал. Пред новата сцена в двора на СОУ “Васил Левски” се събраха бивши и настоящи учители, директори и възпитаници на училището, както и много гости, дошли да поздравят юбилярите.

С поглед назад към историята на учебното заведение учителката Мария Чорбаджиева припомни най-важните събития и имената на най-заслужилите просветители, създали и утвърдили училището, с което е свързано всяко семейство във Велинград. С поглед напред към бъдещето директорът Емил Моллов каза, че настоящите успехи красноречиво сочат, че училището не почива на стари лаври, а упорито работи да бъде като едно от най-реномираните в региона и страната. “Към добро води нашият път и затова няма край!”, каза г-н Моллов.
Празничните поздрави бяха десетки. Един след друг кметът Иван Лебанов, народният представител Ангел Даскалов и председателят на Общинския съвет Дияна Кехайова заявиха гордо, че са възпитаници на СОУ “Васил Левски” и поднесоха своите приветствия. Г-н Лебанов подари картина с лика на Левски и се обърна към учениците с думите, че те са бъдещето на Велинград и България. От името на посланика на Русия в България Юрий Исаков поздрав отправи първият секретар на посолството Виктор Метелкин. Най-добри пожелания от Украйна донесоха Наталия Юсиновец и Амалия Ружкина, които връчиха на Емил Моллов много дарове, изработени от училището, с което велинградчани си партнират и между тях официалния сувенир на предстоящото европейско първенство по футбол. Боряна Консулова от РИО - Пазарджик поднесе поздравите на началника на инспектората Йордан Чалъков, а зам.-областният управител Ваня Минкова - поздравителен адрес от областния управител Дончо Баксанов.
С най-голямо вълнение присъстващите изслушаха думите на бившите директори на училището Кирил Велев, Атанас Фурнаджиев и Мария Янчева. Кирил Велев, който е начело на училището от 1977 до 1992 г., припомни славните времена на ПГ “Васил Левски” и призова настоящите учители да останат възрожденци по дух, Мария Янчева се обърна към учителите с призива “Не се жалете!”, а Атанас Фурнаджиев пожела още успехи в знанието и възпитанието. Емил Моллов връчи на бившите директори плакети по случай юбилея.
Още поздрави: Цветан Котев от НЧ “Отец Паисий” с пожелание да укрепват връзките между читалище и училище, Мария Матева от НЧ “В. Левски” с пожелание за нови творчески висини, Георги Куманов от Историческия музей с оценка, че това е едно от най-креативните училища, Димитър Димитров от общобългарската фондация “Тангра Тан Нак Ра” със скъп дар - реплика на Мадарския конник. Поздрави и от Великотърновския университет, всички учебни заведения във Велинград и Ракитово (много от техните директори също бяха сред гостите на тържеството), Националния музей “Васил Левски” в Карлово, Общобългарския комитет “Васил Левски”, фондация “Родолюбие”, Спортен клуб “Здраве и дълголетие”, отдел “Закрила на детето”, Дневния център за деца с увреждания “Надежда”, бивши възпитаници на училището, фирми и граждани.
След това целият колектив на СОУ “Васил Левски”, предвождан от Представителния духов оркестър с мажоретен състав “Димитър Мечев”, премина в празнично шествие по булевард “Съединение”.
В залата на читалище “Отец Паисий” се състоя празничният концерт за всички гости на юбилея. Ден по-рано сцената бе на учениците, които под ръководството на г-жа Жана Биджерано направиха един незабравим концерт с най-доброто от своето творчество. Вечерта на 16 май дойде ред на концерта под мотото “Ние и приятели”, който под умелото диригентство на г-жа Виолета Крантева развълнува искрено и дълбоко всеки от дошлите в препълнената зала. Водещи на концерта бяха деветокласникът Петър Илинов и известната от телевизионния екран чаровна Цветелина Узунова, чийто първи учител по музика е била г-жа Крантева. Сред приятелите, които специално дойдоха във Велинград да пеят заедно с училищния хор на СОУ “Васил Левски”, бяха представителна група от “Пламъчета алени” и певците Мая Нешкова и Тео Шишманов. Нестихващите аплодисменти бяха най-голямото признание за домакините, които положиха много усилия, за да отбележат по най-достойния начин 90-ия юбилей на училище “Васил Левски” - един от духовните стожери на Велинград.
Елена Баева, Випуск 1981 на ПГ “В. Левски”

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай