Велинград - online - Велинград се рекламира пред туроператори от Индия 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Велинград се рекламира пред туроператори от Индия
Публикувано 2012-05-22 09:43:22 от темпо

Велинград бе спирка от маршрута на индийски туреоператори, които от 16 до 23 май посетиха важни туристически дестинации в България като Велико Търново, Етъра, Казанлък, Пловдив, Разлог, Благоевград и Рилския манастир. Визитата на гостите бе организирана от Сдружението за развитие на бизнес и културните отношения между България и Индия. Неговият председател г-н Комар обясни, че в момента Индия има икономически ръст от 6 до 10%, обемът на туристите расте, като през 2010 г. 12 милиона индийци са посетили различни краища на света, а през 2011 г. туристите са се увеличили на 14 милиона.
Но в България са дошли едва 4000 индийци и затова с желанието техният брой да става по-голям е организирана визитата на водещи туроператори от Индия в нашата страна.
Във Велинград гостите от Индия бяха на 19 и 20 май. Те отседнаха в хотел “Рич”, а в програмата им бе включен обяд в ресторант “Том и Нези Класик” и посещения на СПА центровете на хотелите “Макси”, “Двореца”, “Бор”, “Гранд хотел Велинград” и “Акватоник”. На 19 май в залата на хотел “Акватоник” се състоя официална среща с участието на заместник-кметовете Ася Хрисчева и Мустафа Джамбаз, представители на местния туристически бранш и индийските туроператори. От името на кмета Иван Лебанов г-жа Хрисчева поздрави гостите с “Добре дошли” в СПА столицата на Балканите и най-зеления град на България и подчерта, че за нас това е много ценно посещение, което поставя основите за бъдещо взаимно сътрудничество.
Повече за курорта индийските гости научиха от презентацията, подготвена от избраната за СПА мениджър на 2011 г. д-р Таня Беличенова и представена от Гергана Попова. Туроператорите проявиха най-голям интерес към възможностите за медицинско лечение. В отговор на въпросите д-р Беличенова и д-р Станчев изтъкнаха, че Велинград има традиции в лечението на болести на дихателната система със създадената тук първа белодробна болница на Балканите, с уникалните възможности на нашия климат, какъвто има само на още три места в Европа - две в Швейцария и едно във Франция, със състава на минералните ни води, които успешно лекуват кожни заболявания. Индийските туроператори специално се интересуваха дали местните хотели и здравни центрове имат европейски медицински сертификати и изразиха задоволство от положителния отговор. А председателят на Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите Златко Златанов изтъкна, че във Велинград няма нито едно предприятие, което да излъчва вредни емисии във въздуха и градът ни се слави и с най-много слънчеви дни в годината.
Преди да отпътуват от Велинград за голф игрището край Разлог, туроператорите получиха от Историческия музей традиционните за нашия край писани яйца и сувенири. А дали догодина ще посрещаме туристи от Индия е въпрос, чийто отговор предстои.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България