Велинград - online - Препълнени зали за детските градини 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Препълнени зали за детските градини
Публикувано 2012-05-28 22:07:21 от темпо

Преди 130 години Никола Живков слага началото на предучилищното възпитание в България. 130-ият юбилей от създаването на първите детски градини бе подобаващо отбелязан във Велинград в навечерието на 24 май.
На 21 май ОДЗ “Слънчице” с директор Боряна Петричева направи голям концерт по случай юбилея в препълнената зала на читалище “Отец Паисий” под наслов “Детство мое - приказка без край”.
На 23 май тясна се оказа и залата на читалище “Васил Левски”, чиято сцена бе превзета от младите таланти на ЦДГ “Детски рай” с директор Маргарита Узунова. С музика, танци и усмивки децата заредиха цялата зала с положителна енергия и усещане за истински празник.
По същото време родители и приятели изпълниха до краен предел залата на читалище “Св. св. Кирил и Методий”, където ЦДГ “Еделвайс” чества и 35 години от своето създаване - така празникът стана двоен. Директорката Вили Манева върна лентата назад към 1954 г., когато Ушевата къща става първата детска градина в кв. Чепино. През 1976 г. е построена новата сграда на градината, която е открита през 1977 г. От 1978 до 1990 г. тя носи името на партизанина Христо Боянов, а след това се нарича “Еделвайс”. В презентацията на г-жа Манева и във фото-изложба бе проследена историята на градината и отдадена заслужена благодарност на хората, които са дали много за нейното създаване и развитие.
Всичко от себе си дадоха и участниците в празничния концерт - децата от всички групи и техните ръководители от ЦДГ “Еделвайс”. На красивата сцена се сменяха танц след танц, редом с днешните излязоха и бивши възпитаници на градината, прозвучаха много поздрави и най-добри пожелания за юбилея.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай