Велинград - online - Оценка “Най-добрите” 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Оценка “Най-добрите”
Публикувано 2012-05-28 22:21:26 от темпо

“Любимците на монтанската публика - оркестърът и мажоретките от Велинград, взривиха Монтана” - това е цитат от монтанска медия ден след концерта на нашите момчета и момичета.
Представителният младежки духов оркестър и мажоретен състав “Димитър Мечев” взе участие в празниците на духовите оркестри “Монтана 2012” на 17 и 18 май. Тринадесетият поред международен фестивал “Дико Илиев” се организира вече 24 години от Община Монтана и под патронажа на министъра на културата.
Участие във фестивала взеха 14 духови оркестри с мажоретни състави от Албания, Чехия и българските представители от Разград, Враца, Видин, Троян, Вършец, Свиленград, Ловеч, Велинград и домакините от Монтана.
Още след първия 40-минутен концерт на нашите таланти коментарите на организаторите, публиката и поканените на фестивала изтъкнати музикални творци са единодушни. В местните вестници и сайтове заглавията са “Велинградската музика взриви Монтана”, “Любимците на монтанската публика”, “Димитър Мечев” ще са акцентът в програмата и на третия, последен ден от фестивала”, “Снощи програмата на състава от Велинград вдигна на крака публиката и тя настоя да ги види още веднъж”.
Силното представяне заслужава коментара и на музикалните дейци. Проф. Христо Тонев, член на Съюза на композиторите и неговите колеги Иван Денов и Юлиян Слабаков дават оценка “Най-добрите”. Точно това стимулира нашите музиканти и мажоретки на втория концерт да покажат още по-висока класа.
Изключително впечатление и интерес предизвиква фактът, че двата концерта са с напълно различна програма. Представени са 22 музикални произведения и хореографии - богат репертоар, квалифициран от организаторите и специалистите като “изключително стилно и интелигентно”.
За да наградят музикантите и мажоретките, ръководителите са организирали и една екскурзия до пещерата “Леденика”. В концертната зала на пещерата ентусиазираните музиканти са изнесли кратка програма.
Главният художествен ръководител и диригент на оркестъра Димитър лазаров и хореографът на мажоретния състав Биляна Масларова изказват своята голяма благодарност към музикантите и мажоретките за положения труд, отговорност и всеотдайност. И не на последно място благодарност към д-р Иван Костадинов, който е неотлъчно до децата и се грижи за здравето на всички.
Трудът на музиканти, мажоретки и техните ръководители заслужава адмирации и подкрепа - подкрепа за повече турнета, концерти и участия, защото всяко от тях е изява на техния талант, но и прослава и реклама за Велинград.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай