Велинград - online - И ний сме дали нещо на света 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

И ний сме дали нещо на света
Публикувано 2012-05-28 23:33:25 от темпо

Велинград посрещна утрото на 24 май 2012 г. със слънце, вместо с обичайния за празника дъжд. В 10 часа от сградата на общината Представителният духов оркестър с мажоретен състав “Димитър Мечев” поведе шествието начело с градските първенци, в което се включиха няколко училища.
Пред сградата на Народно читалище “Отец Паисий” прозвуча “Върви, народе възродени” в изпълнение на Градския хор “Николай Гяуров” и Представителния духов оркестър.
Всички присъстващи изслушаха химна в прослава на светите братя Кирил и Методий с огромно вълнение и изпратиха неговото изпълнение с бурни овации.
Празничната програма на музикантите под ръководството на диригента Димитър Лазаров и мажоретките с хореограф Биляна Масларова продължи на централния площад. От сцената със свои нови композиции зарадваха публиката и трите състава на мажоретките - от най-малките до най-големите.
Водещите Маргарита и Иван Гергеви откриха тържеството за 24 май с думите “Да бъде България, да бъде словото българско - ще пребъде!”. В отсъствието на кмета Иван Лебанов поздрав за празника отправи заместник-кметът Георги Янчев, който подчерта българската гордост, че с нашето “Аз, буки, веди” и ний сме дали нещо на света. Сред официалните гости бяха народният представител Ангел Даскалов, зам.-областният управител Ваня Минкова, председателят на Общинския съвет Дияна Кехайова и малцина съветници, зам.-кметът Исмет Бабучи.
Г-н Янчев връчи плакетите на осем преподаватели, които по случай празника на българската просвета получиха почетното звание “Учител на 2012 година”: Татяна Благова от ЦДГ “Радост” за учител предучилищно възпитание, Мустафа Бухов от СОУ “Христо Смирненски” Света Петка за учител начален етап, Виолета Крантева от СОУ “Васил Левски” за учител прогимназиален етап, Любка Тилева от СОУ “Св.св. Кирил и Методий” за учител гимназиален етап, Лозинка Златарева от ПУ “Драган Манчов” за учител на деца със специални образователни потребности, Христо Белухов от Професионалната гимназия по горско стопанство “Христо Ботев”, Атанаска Геджева от Професионалната гимназия по икономика и туризъм “Алеко Константинов” и Катя Даскалова от Професионалната гимназия по дървообработване “Иван Вазов” за учители по професионална подготовка.
Плакети и званието “Директор на 2012 година” получиха директорът на СОУ “Васил Левски” Емил Моллов и директорката на ЦДГ “Детски рай” Маргарита Узунова. И двамата подчертаха, че тяхната наградата е признание за учителите и възпитаниците на двете учебни заведения. Цветя на наградените учители и директори връчиха В. Минкова, Д. Кехайова и А. Даскалов.
Празничната програма продължи с химна на СОУ “Св.св. Кирил и Методий” в изпълнение на училищния хор с диригент Траяна Белухова. В ръка с божур - цветето-символ на 24 май, Цветина Вачева от същото училище рецитира свое стихотворение за празника.
В концерта взеха участие певците от вокална група “Караоке” с ръководител Юлиана Ковачева, танцови двойки на КСТ “Импулс” с президент Петър Милчев, възпитаниците на Йорданка и Иван Казалиеви от Музикална школа “Звънче”, изпълнителите от фолклорния ансамбъл “Чепинче” с ръководител Иван Пещерски. За първи път на велинградска сцена се представи и софийската танцувална школа “IV DANCE” с ръководител Ивета Кирилова.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай