Велинград - online - За възродителния процес с днешна дата 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

За възродителния процес с днешна дата
Публикувано 2012-06-05 08:11:08 от темпо

На 3 юни залата на Градската художествена галерия се оказа малка за дошлите на среща с книгата на Георги Николов Пашов “Възродителният процес в Чепинско. Спомени и размисли на един съвременник”. Срещата откри председателят на Дружба “Родина” и на Общобългарския комитет “Васил Левски” в града ни директорът на СОУ “Васил Левски” Емил Молов.

За книгата, за възродителния процес и за сегашното отношение на държавата и политическите партии по въпроса говори преподавателят по философия проф. д-р Минчо Минчев от Великотърновския университет. Той определи творбата като “книга, която съдържа в себе си изключително важни факти за Чепинското корито, което има богата, но за съжаление много тъжна история. Това е книгау написана с ясен език, където всяка дума и изречение носят информация”.
Последваха интересни изказвания, тъй като присъстващите бяха на възраст, която им дава правото да помнят, а някои от тях и лично са участвали в процеса. Ангел Горанов спомена думите на проф. Кауфман и на Филип Кутев за българските песни, които се пеят в Чепинско и цитира народната песен, доказателство за българския произход на хората от района, че Рада и Меде не могат да се вземат, защото са деца на двама братя.
Грета Кадьова като съосновател и ръководител на ансамбъл “Драгиново” благодари на Георги Пашов за хубавата книга и призна: “Аз живея вече 43 години с този възродителен процес, защото продължаваме да пеем нашата хубава народна песен, да играем танците ни, да носим красивата ни носия и да прославяме Драгиново, Велинград и България по света”.
Веска Божкова

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води