Велинград - online - Празник от сутрин до вечер 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Празник от сутрин до вечер
Публикувано 2012-06-05 08:12:44 от темпо

От сутринта до вечерта на 1 юни Велинград празнува един от най-веселите празници в годината - деня на детето.
Сутринта тържеството, организирано от Общинския детски комплекс (ОДК) и общината, посрещна на площад “Н. Гяуров” десетки деца с балони и сладоледи в ръка, нетърпеливи да се забавляват. За празника ги поздравиха заместник-областният управител Ваня Минкова и кметът Иван Лебанов, който връчи грамоти за екипност и творчески талант на школите към ОДК.

Тази година концертът бе под надслов ”Надежда за всички и сбъднати детски желания”. Многобройните изпълнители предложиха по нещо за всеки: спортни танци изпълниха танцовият формейшън към ОДК и двойки от КСТ “Импулс”, с маршова стъпка и нови композиции се представиха мажоретките на Представителния духов оркестър “Д. Мечев”, нови песни и изпълнители представи музикалната школа “Звънче”, ромски ритми прибави детската група “Магия” към читалище “Методи Драгинов”, български фолклор звуча в изпълнение на ансамбъл “Здравче-венче” и ансамбъл “Чепинче”. Част от богатата концертна програма бе и участието на двете театрални школи към ОДК.
Децата не бяха само публика, а получиха възможност да се включат в празника с рисуване върху макет на гипсова торта. Новата идея на ОДК се хареса на многозина, които грабнаха четките и боичките и се заеха с украсата на тортата.
Разбира се, имаше и истински торта и сладкиши. За сладките изненади, с окито се почерпиха “виновниците” за празника, помогнаха фирмите “Чоко дилайт”, “Премиера 257” и сладкарница “При Бонбона”.
На 1 юни бе спазена традицията за откриване на плувното лято на Централния минерален плаж, като през целия ден децата можеха да ползват плажа и басейна безплатно.
Следобед на първия етаж в Къщата на Цвета бе открита изложбата “Наниз от детски мечти”. Със свои рисунки в нея се включиха децата от школата по изобразително изкуство при ОДК с ръководител Венера Ланджова, от Помощното училище “Драган Манчов” и ОУ “Георги Бенковски”. Съвместната изложба е част от работата по проекта “Бъдете с Нас и Ний сме като Вас”.
Вечерта салонът на читалище “Отец Паисий” отбеляза рекорд по посещаемост на тинейджъри, привлечени от имената на своите любимци Ангел и Мойсей, Александра и Тома. Наред с популярните лица от екрана на сцената пяха и танцуваха възпитаници на местните “Звънче” и “Импулс”. Концертът бе организиран от “OMV”, чийто служители също превзеха сцената с ентусиазъм. Целта на проявата бе благотворителна - осигуряване на ученически и студентски стипендии за отличници и талантливи деца, които нямат родители.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола