Велинград - online - ПГГС “Христо Ботев” обогати материалната си база 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

ПГГС “Христо Ботев” обогати материалната си база
Публикувано 2012-06-05 08:23:01 от темпо

Към отличната си материална база Професионалната гимназия по горско стопанство “Христо Ботев” прибави нови придобивки в полза на обучението на своите възпитаници. В навечерието на патронния си празник гимназията обяви 1 юни за ден на отворени врати. Директорът инж. Стефан Шулев каза, че пазят любовта на Ботев към българската гора и традициите на 63-годишното учебно заведение, но е важно те да бъдат обогатявани и развивани.
Към 16-те учебни кабинета, разсадника, зоокъта, дендрариума и кабинета на открито от 1 юни гимназията разполага с нов полигон за стрелба с лък, нов кабинет по ловно стопанство и сбирка “Ловни трофеи”. “Днешният ден е мерило за онова, което правим като потомци на Ботев”, подчерта г-н Шулев.
На полигона за стрелба с лък показаха точен мерник и ученици от гимназията, и по-смелите от гостите. Голям бе интересът към 162-та експоната в кабинета по ловно стопанство, събирани в продължение на повече от 15 години. Те, както и 68-те трофея в ловната сбирка, са дарения, направени от бивши и настоящи ученици и учители, от горски и ловни стопанства. Няма друго място не само във Велинград, където може да се види такова многообразие от птици, животни и ловни трофеи. За създаването на кабинета и сбирката голяма помощ е оказала и Изпълнителната агенция по горите (ИАГ), съобщи с благодарност инж. Шулев.
В деня на отворените врати гости на Горската гимназия бяха Костадин Спасов от ИАГ, зам.-кметът Георги Янчев, Василка Димова - ст. експерт в РИО, бившият директор Иван Чешмеджиев, Венцислав Духленски от “Хускварна”, секретарят на Сдружението на ресторантьорите и хотелиерите Дарина Шатова, директори на училища от областите Пазарджик и Хасково, много бивши учители и служители. Никой не скри възхищението си от Горската гимназия и уважението към постигнатото от преподавателския екип и учениците.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай