Велинград - online - СЕСИЕН ОБЕКТИВ 05.06.12 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

СЕСИЕН ОБЕКТИВ 05.06.12
Публикувано 2012-06-05 08:35:49 от темпо

ЙОРДАНИЯ Община Велинград ще подпише споразумение за сътрудничество с община Салт в Хашемитско кралство Йордания. Предложението е направено от д-р Хасан Бармауи, почетен консул на Йордания в нашата страна. Той изтъква, че от 10 години община Велинград и консулството на Йордания в София работят за развитие на двустранните отношения, а договорът за побратимяване между Велинград и Салт ще насърчи този процес и инвестициите. Съветниците единодушно подкрепиха предложението за побратимяване, сега предстои подписване на споразумението.


ИНТЕГРАЦИЯ Общинският съвет прие Програма за образователна интеграция на деца и ученици от етнически малцинства за периода 2012 - 2015 г. и годишен план от юни 2012 до юни 2013 г. Срещу програмата, изготвена от началника на отдел “Образование, култура и вероизповедания” Недялка Стефанова, се обяви София Ключкова от ИК “Да поработим за Велинград”. Г-жа Ключкова определи програмата като “некачествен формално изготвен документ” и настоя съветниците да не я приемат. Председателят на Общинския съвет Дияна Кехайова препоръча при изработване на програмата да се използва в по-голяма степен капацитета на назначените медиатори в ромските квартали, а Тома Пачалов намери компромисното решение програмата да бъде приета, но и да бъде допълнена.

ПОМОЩ Община Велинград кандидатства за финансова помощ по проекта “Помощ в дома”, по който към Домашния социален патронаж може да бъде създадено звено за предоставяне на три типа почасови услуги - за лична помощ, за социална подкрепа и за помощ при комунално-битови дейности. Съветниците определиха размера на таксите, които ще заплащат потребителите на изброените услуги. В зависимот от дохода на потребителите таксите ще варират от 0.15 до 0.35 лева за час.

МИГ Съветниците дадоха съгласие още две проекти предложения да кандидатстват за финансиране пред Местната инициативна група “Белово, Септември, Велинград”. Единият проект е на самодейната група при читалище “Просвета” в Сърница, а вторият е на читалище “Отец Паисий” - Велинград за създаване на школа и конкурс за малди оперни таланти на името на Николай Гяуров.

ВКТВ Общинският съвет взе решение за разпределяне печалбата на общинското дружество “ВКТВ” за 2011 г. в размер на 68 168 лева. 21 888 лева от тях са дивидент за принципала Община Велинград, но тази сума ще бъде прихваната от “ВКТВ”, тъй като общината е натрупала неплатени сметки за вода в същия размер. Останалата част от печалбата - 46 280 лева остават на разпореждане на “ВКТВ” и по решение на съветниците трябва да бъдат инвестирани в ремонти на ВиК мрежата.

ПРИСТРОЯВАНЕ Съветниците дадоха съгласие за пристрояване с още 70 кв.м. на търговския обект със собственик Димитър Гаджев в района на автогарата. Правото на пристрояване ще е възмездно и безсрочно.

СЪРНИЦА Сесията гласува разрешение за изработване на подробен устройствен план за пречиствателна станция за отпадни води в Сърница в местността “Кевапчийте” и трасета за елзахранване, водоснабдяване, довеждащи колектори и тласкатели към нея. Пречиствателната станция е част от проекта за изграждане и реконструкция на ВиК мрежата в Сърница. Материалите от сесията подготви Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води