Велинград - online - Нова фирма ще довърши ремонта на дефилето 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Нова фирма ще довърши ремонта на дефилето
Публикувано 2012-06-05 08:44:00 от темпо

Строителната компания “ИСА 2000” ЕООД е новият изпълнител на проекта за ремонт и рехабилитация на пътя Варвара - Велинград - Юндола. Това стана ясно на специална среща, която се проведе на 28 май в парк хотел “Олимп” . Тя се проведе по инициатива на народния представител Ангел Даскалов и зам.-областния управител Ваня Минкова. В присъствието на представители на хотели и ресторанти от Велинград бе съобщено името на новата фирма, която ще довърши ремонта на дефилето - “ИСА 2000” ЕООД. За повече разяснения по промяната на фирмата-изпълнител присъстваха нейният представител за регион Пловдив и Пазарджик Паун Иванов и Благой Стоев от Областно пътно управление (ОПУ).

В своето изложение г-н Иванов започна първо с твърдението, че са приели предложението за довършване на ремонта и рехабилитацията на пътя от Варвара до Юндола с ясното съзнание, че могат да се справят с всички срокове, графици и изисквания, които са поставени от Агенцията по пътищата (АП). Те много добре разбират, че идват на място, където някой се е провалил (напомняме, че предишният изпълнител беше българо-португалското сдружение “Лена-Галчев”). Новата фирма “ИСА 2000” ЕООД е създала вече необходимата организация, има нужния ресурс като техника и хора, което ще позволи да бъдат спазени всички графици. Фирмата вече работи по изграждането на подпорните стени, разполага със собствен бетонов център и асфалтова база. В тази връзка г-н Иванов добави, че от предвидените 21 хил. кубика бетон, 19 хил. от тях ще се отлеят по дефилето.
По отношение затварянето на пътя Велинград - Варвара стана ясно, че това ще се случи от 4 юни и ще продължи до края на октомври 2012 г. Г-н Иванов добави, че ако всичко се развива по най-благоприятния начин, е възможно ремонтът да приключи и месец по-рано. В крайна сметка ще има пътен участък, завършен изцяло с изградени подпорни стени, поставени мантинели, пълно асфалтиране и маркировка на пътното платно. Г-н Иванов заяви категорично, че това ще бъде последното затваряне на дефилето. А крайният срок за завършване на цялостния проект за ремонт и рехабилитация на пътя Звъничево - Юндола е 15 юни 2013 г. и той ще бъде спазен.
Обходните маршрути за движение, както беше и през миналата година, ще бъдат два. Пътуващите от и за София ще могат да ползват пътя Юндола - Белово, а тези, които отиват по посока Пазарджик и Пловдив, ще минават през Пещера. И по двата маршрута са извършени ремонти, включващи главно закърпване на пътна настилка. Има вероятност по пътя през Белово да бъде спряно преминаването на товарни автомобили и те да бъдат насочени по пътя за Ракитово - Батак - Пещера.
Движението на теснолинейката също ще бъде спряно за този период, защото в ремонта е предвидено и събарянето на стария надлез-мост, който ще бъде заменен с нов, с по-голям отвор, позволяващ по-лесното преминаване на товарни коли. Все още няма официална информация от БДЖ за това как ще се осъществява превозът на пътниците от Велинград до Септември и обратно.
В края на срещата към г-н Иванов и г-н Стоев бяха зададени доста въпроси, чиито отговори помогнаха да се разберат оше някои подробности от изпълнението на проекта. Стана ясно, че е добре преди асфалтирането на ул. “Юндола” във Велинград да се извърши заплануваната от общината подмяна на водопроводи и канализация. Същото важи и за предвиденото газифициране на града. Ако обаче тези дейности закъснеят, фирмата няма да разреши разкопаването на вече поставен асфалт. По темата от общината уточниха, че в момента подготвят входиране на проект за подмяна на водопровода и канализацията по ул. “Юндолска”, с който ще кандидатстват пред ПУДООС. При одобрение на проекта ще има процедура за обявяване на обществена поръчка, а от общината се надяват всичко това да се случи в най-кратки срокове, за да синхронизират подмяната на ВиК-инсталацията с полагането на асфалт по ул. “Юндола”.
Докато се извършва ремонтът по дефилето, ще вървят ремонтни дейности и на пътя за Юндола, без той да се затваря. В момента се прави ремонт и на пътя от Разлог към Юндола от фирма “Алпин”, като ще дойде моментът, когато двата участъка от пътя ще се свържат в напълно готов вид.
По отношение на това, че не е предвидено изграждането на трета пътна лента на места, които позволяват това, бе изяснено, че според проекта за рехабилитация не е предвидено разширение на пътя, а само ремонт на пътното съоръжение - такова, каквото е било, без промени.
От ОПУ поеха ангажимента за поставянето на достатъчно указателни табели, които да информират пътуващите как да избегнат затворените пътища и откъде да минат за Велинград. Този проблем е от особено значение за хотелиерите, защото миналата година е имало доста хора, които са разбирали едва във Варвара, че пътят за Велинград е затворен.
Георги Дишлянов

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай