Велинград - online - Сергии превземат центъра 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Сергии превземат центъра
Публикувано 2012-06-05 08:44:40 от темпо

Локум, царевица, сладолед, керамика, сувенири, бижута, балони... Това ще предложи центърът на СПА столицата на България и Балканите и домакин на юбилейните 40-ти поред Празници на културата Велинград на своите гости през лятото на 2012 г. Целият градски център буквално ще бъде превзет от сергии, след като на 30 и 31 май общината проведе търговете за отдаване под наем на общо 42 (!) петна за извършване на търговска дейност. Петната за поставяне на преместваеми маси и колички са разположени в пешеходната зона на ул. “Хан Аспарух” и на площад “Николай Гяуров”.
За първи път въпросните петна бяха обявени на търг и то с явно наддаване, като гласувалите за идеята съветниците смятат, че така ще влязат повече пари в общината.
Първият търг на 30 май започна с едночасово закъснение от страна на комисията, председателствана от зам.-кмета Мустафа Джамбаз. След един час висене в коридора и по стълбите на общината участниците не скриха възмущението и недоволството си от забавянето и лошата организация на търга.
През първия ден очакванията за повече приходи видимо започнаха да се сбъдват и то благодарение на един участник, който наддава смело и качи цената на няколко от петната. Фирмата, за която се знае, че търгува с локум, постави абсолютен рекорд с предложението си да плаща 110 лева за квадратен метър на месец. Същият участник нае и други петна за по 30 и 60 лева на квадрат месечно. През втория ден обаче не се случи нищо подобно, участниците в търга играха в комбина и цените се вдигнаха само с 50 стотинки или левче над началната сума от 6.98 лева за кв.м. без ДДС. За част от петната се яви само по един кандидат и за тях ще има повторен търг на 6 и 7 юни. Има и участници, които съобщиха, че смятат да обжалват търга заради нарушения в процедурата.
Дали приходите от наемите за сергиите на центъра ще напълнят общинската хазна ще се види наесен, когато се тегли чертата колко пари са влезли от наеми. Дано от общината обявят колко са спечелили, за да знаят велинградчани каква е цената на това цялата пешеходна зона и площад “Николай Гяуров” да приличат на нещо средно между битпазар и панаир. От години срещу това се обявяват местни търговци с магазини, имаше и обещания от страна на кмета Иван Лебанов, че подобна практика ще спре, но сме свидетели, че става точно обратното. В общината отлежава и предложение от велинградчани този вид търговия да се премести от центъра, което също остава “глас в пустиня”.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай