Велинград - online - НОВА КНИГА: Успехът да напишеш и издадеш 32 книги 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

НОВА КНИГА: Успехът да напишеш и издадеш 32 книги
Публикувано 2012-06-12 08:25:56 от темпо

“- Какво е за вас успехът?
- Успех е да напишеш и издадеш книга. Да видиш творческия си труд черно на бяло. Оттам насетне успех е книгата да стигне до точните читатели. Да й се зарадват, а тя да ги облагороди...”
Така отговаря Петър Гелин в едно обширно интервю, публикувано в новата му книга “Тишината ще разбуди стъпки”.
Тя е особена книга-равносметка, каквато сигурно тайно си мечтае да издаде всеки творец на словото. Равносметка на написаното през годините, която правят и самият Петър Гелин, и другите за него.
Публикуваната библиография на издадените до момента книги с автор Петър Гелин е впечатляваща. Техният брой е 32 (!), а многообразието от жанрове също буди уважение: задълбочени краеведски изследвания за цялото Чепинско корито, исторически очерци за местни забележителности, лирични стихове за любовта редом със сатирични афоризми и апострофи, записки, диалектен речник на Ракитово, легенди и импресии, разкази, творчески портрети, преводи и снимки, запечатили стойностни мигове... Специално трябва да отбележим “Слонова кост” - единствената по рода си книга, написана от очевидец на разкопките на палеонтологичното находище край Дорково. Свое място в творческата продукция заемат и 11 книги на различни автори, издадени от издателство “Гелин”.
Петър Гелин споделя, че ръката го е сърбяла за писане още на 11 години, а резултатът е есето “Нашата земя хубава”, по-късно публикувано в печата. През 1979 г. журналистическата му кариера започва във вестник “Септемврийско знаме” и минава през ракитовския вестник “Родопска твърдина” и през още много местни и централни издания, като сам изброява публикациите си в пресата на повече от 4000. Името и работата му са познати и на читателите на вестник “Темпо”, а нашите отзиви за неговите книги са намерили достойно място в “Тишината ще разбуди стъпки”. За това какво дава и както отнема професията на журналиста Петър Гелин отговаря така: “Дава много впечатления, отнема много време. Дава възможност за контакти, ограничава творческите пориви”.
Ако търсите среща с автор, който знае много за нашия край - както за далечното и близко минало, така и за днешния ден, винаги има какво още да научите от книгите на Петър Гелин. Той не се уморява да пише и вярва в това, което прави. Казва го и в интервюто, с което започнахме: “- В България много се пише, много книги се издават...
- Нека. Според мен това показва силен дух. Както е казал някога Петър Дънов: “В България добре работи духът!”
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води