Велинград - online - С помощта на Ротари: Младежи учат за готвачи, сервитьори и бармани 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

С помощта на Ротари: Младежи учат за готвачи, сервитьори и бармани
Публикувано 2012-06-12 08:48:52 от темпо

През настоящата година Ротари клуб - Велинград продължи съвместния си проект с ротарианци от Англия, членове на клуба в Кройдън Саут.
Преди две години бе организиран курс за готвачи с участието на хора с основно образование от общините Ракитово и Велинград, търсещи професионална квалификация. По проекта бе финансиран голям ремонт на столовата в СОУ “Васил Левски”, където бе направена кухня с модерно оборудване за целите на обучението.
За осъществяването на проект съдейства Фондът за самоподпомагане на Ракитово, чийто местен представител е г-жа Спаска Малинова. 20 курсисти завършиха двата обучителни курса за готвачи, ръководени от г-жа Тодорка Ланджова и получиха сертификати, даващи им по-големи възможности на пазара на труда.
Ротарианците от Англия посрещнаха с явно одобрение добрите резултати от проекта и съвмество с Ротари клуб - Велинград организираха неговото продължение. Тази година проектът е в разширен вариант - към обучителните курсове по готварство има и нови за сервитьори и бармани.
Участниците в първия курс по готварство преди седмица положиха изпит и получиха своите сертификати за успешно завършване. Предстои втори курс, отново под ръководството на г-жа Ланджова. Ръководител на курса за сервитьори и бармани е г-жа Дафинка Кожухарова. Изпитът на курсистите се проведе на 6 юни и те също ще получат документ на професионална квалификация.
Ротарианците поемат всички разходи по обучението, както и пътните разноски на участниците в курсовете - шанс за придобиване на професия, който е особено ценен в днешните времена на криза и безработица.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай