Велинград - online - За първи път спектакъл на Националната опера във Велинград 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

За първи път спектакъл на Националната опера във Велинград
Публикувано 2012-06-12 08:57:57 от темпо

На 13 юни 2012 г., сряда, на сцената на читалище “Отец Паисий” във Велинград ще гостува спектакълът на Националната опера “Вълшебната флейта” на Моцарт. През годините на нашата читалищна сцена сме слушали изпълнения на солисти от операта, но за първи път ще видим и чуем цяло представление.

“Вълшебната флейта” на Моцарт шества по световните сцени вече повече от 200 години. Благодарение на своя приказен сюжет тя е адаптирана за деца и в момента е една от трите постановки, включени в образователната програма “Отиваме на опера и балет”. Чрез тази програма Националната опера отваря вратите си за детската аудитория и разкрива пред малките зрители вълнуващия свят на музикалното изкуство - практика, която през последните години е изключително популярна по света и вече е утвърдена в Австрия, Англия, САЩ и други страни.
Във Велинград са предвидени две представления. Първото е от 16 часа и ще бъде за деца и ученици. Второто представление от 18 часа ще може да бъде посетено и от възрастни. Цените на билетите са в порядъка 5-6 лева, което е жест от страна на Националната опера, за да могат повече хора да се насладят на спектакъла.
Тази визита на Националната опера във Велинград е плод на съвместните усилия на председателя на читалище “Отец Паисий” Цветан Котев и на директора на СОУ “Васил Левски” Емил Моллов, който иска в юбилейната за училището година учениците да имат и своята първа среща с оперното изкуство. Г-н Котев подчерта, че така за пореден път ще бъдат утвърдени трайните приятелски и професионални контакти между читалището и Софийската опера. В момента двете институции работят и по общ проект за фестивал за млади оперни певци, който да носи името на Николай Гяуров и да се провежда във Велинград. Директорът на Националната опера проф. Пламен Карталов е поканен за представленията на 13 юни, но вероятно няма да присъства заради пътуване в чужбина. Ще го очакваме във Велинград като официален гост на тазгодишните юбилейни Празници на културата.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай