Велинград - online - Глутница кучета разкъсва овци и кози 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Глутница кучета разкъсва овци и кози
Публикувано 2012-06-12 09:05:07 от темпо

В редакцията на “Темпо” дойде пенсионерът Иван Тонев Иванов, който беше доста притеснен и в същото време ядосан от това, което се случва през последния месец. Той живее в местността “Варниците” в края на “Зайче блато” и в близост до гората. Както той, така и повечето негови съседи, се занимават с отглеждането на различни животни, главно овци, кози и крави. За техен ужас през последния месец започват големите им неприятности с основна причина - глутница от 10-15 бездомни, агресивни кучета, които не се спират пред нищо и започват редовно да нападат и разкъсват домашните животни в този район.

Пръв е пострадал преди около 3 седмици Явор Лещаров, който е загубил овца и агне, разкъсани и изядени от огладнелите бездомни кучета. Всичко това се е случило през нощта и човекът едва на сутринта разбира за изядените животни, когато открива части от телата им.
Преди 10 дена и Никола Пашкутев понася последствията от кучешката агресия. Посред бял ден е нападната коза, чието виме е разкъсано и по-късно животното умира. След няколко дни идва и поредното нападение, този път над теле. С усилията на няколко души кучешката атака е отблъсната и телето е спасено, но хората са сериозно притеснени от всичко, което се случва.
Последният случай е от вечерта на 5 юни, когато отново потърпевш е Никола Пашкутев. Около 23 часа той установява, че глутницата е отмъкнала 2 кози и 1 яре, след като е успяла да си изкопае дупка под оградата.
Г-н Иванов е силно разтревожен, защото очаква той да е следващият пострадал от кучешките набези и се чуди как да защити своите 10 кози. Бездомните кучета не се плашат нито от пиратки, нито от хората, които се опитват да ги прогонят. Въпрос на време е да се случи нещо неприятно на хора, които са тръгнали на разхода в гората или са решили да наберат гъби в този район. Г-н Иванов е ходил в общината и е съобщил за проблема, откъдето са обещали да изпратят ловеца Атанас Денизов, който се занимава със залавянето на опасните безстопанствени кучета.
Велинградчани очакват някакви конкретни действия от страна на общината, за да се спре кучешката популация и агресия, но поне засега това не се усеща. Дали липсата на достатъчно средства, лоша организация или кой знае какви други причини могат да се изтъкнат, но фактите са видни. Във Велинград има сериозен проблем с бездомните кучета и той засега не се решава.
Георги Дишлянов

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води