Велинград - online - На магистралата липсва маркировка на обходните маршрути за Велинград 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

На магистралата липсва маркировка на обходните маршрути за Велинград
Публикувано 2012-06-12 09:13:02 от темпо

Сигурно и вие сте от велинградчаните, на които познати от страната звънят с въпроса “Сега откъде да минем?”, след като на 4 юни 2012 г. дефилето от Варвара до Велинград бе затворено за ремонт. Не е проблем, че ще обясняваме “Тук завий на ляво, там на дясно” и т.н. Проблем е, че типично по български се започна една работа, която не е изпипана в част от важните детайли.

За пътуващите по магистрала “Тракия” от София за Велинград липсва каквато и да е информация за обходния маршрут. На отбивката за Костенец няма табела, която да сочи, че в момента това е и отбивка за желаещите да стигнат до Велинград. Първата табела, на която се появява името на нашия град, е чак на централното кръстовище при жп-гарата в Белово. Това са повече от 100 километра, през които туристът е оставен да се оправя сам с маршрута за Велинград. Най-логично е, ако не е бил съобразителен първо да звънне на познат, да пропусне отбивката на Костенец, да стигне до Церово и там да осъзнае, че не е на верния път.
Същото важи и за пътуващите от Пловдив за Велинград. Най-прекият маршрут е през Пещера, но и в тази посока първата табела “Велинград” е чак в самата Пещера. Как шофьорите и особено чуждестранните туристи, дето ги чакаме през лятото, да разберат кой път да хванат? Отговорът на този въпрос знаят само специалистите от агенция Пътно управление, чието е задължението при ремонтни работи да маркират обходните маршрути и то своевременно, а не след седмици или месеци.
Преди затварянето на дефилето от местното Сдружение на хотелиерите и ресторантьорите настояха за ясна маркировка на обходните маршрути и масирана информационна кампания как ще се пътува за Велинград. Получиха и обещания, че всичко това ще бъде направено, но вече повече от седмица пътят е затворен, а табели липсват. При това положение общината и туристическият бранш явно трябва да бъдат много по-настоятелни пред агенция Пътна инфраструктура или да поемат инициативата в свои ръце и сами да сложат табели. Преди няколко години община Ракитово даде пример, че след като държавните институции не ни вършат работата, сама ще си постави табели на ключови пътища в областта. В крайна сметка при затварянето на дефилето от липсата на информация за обходните маршрути най-много губи Велинград и то в началото на туристически сезон, който и без това е белязан със знака на крузата.
В други времена нашите деди са казвали, че с питане човек и до Цариград стига. Но все пак вече е 2012 г. и не може да не питаме и възмущаваме как е възможно във века на глобалната информация да не могат да бъдат поставени няколко информационни табели.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води