Велинград - online - Читалището в Каменица с нов председател 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Tuesday, September 11
· Започва строителството на нова детска градина в Драгиново
· Съединението, което ни прави горди българи
· Първа копка на зала-мечта в НПГГС „Христо Ботев“
· Кметът се извини за загражденията по време на концерта
· КРИМИ ХРОНИКА 11.09.18
· Ловно-рибарското дружество във Велинград уверено крачи през три века
· Търсят се над 20 учители
· Кой развя велинградски байряк на връх Монблан
· Малки обяви: 11.09.18
· Житейски път, достоен за пример
· “Звънче” стигна “До върха на планината” в Португалия
· Приз от „Пусть всегда будет солнце“
· Георги Сейменов сред най-бързите плувци-ветерани в Европа
· „Чепинец” се завърна на победния път
· ПОЩА: Велосипедисти сигнализират за дупки по пътя Дорково - Дъново
· Три дни летни ски на Юндола
Tuesday, September 04
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 04.09.18
· Велинград отпразнува юбилеи и придобивки
· По статуята посрещат
· Финален щурм за ремонта на центъра

Читалището в Каменица с нов председател
Публикувано 2012-06-19 09:03:26 от темпо

На 14 юни в голямата зала на Народно читалище “Васил Левски 1904” се проведе общо отчетно-изборно събрание за периода от 28 май 2009 до юни 2012 г.
Събранието започна с едноминутно мълчание в памет на починалите през този период членове на читалището.

То бе ръководено от почетния председател Георги Пашов с протоколчик Йонка Банева. Доклад за дейността през последните три години прочете председателят Мария Матева. В доклада подробно, с факти и цифри, се отбелязоха трудът и успехите на читалищните колективи и по този начин се доказа на практика, че уникалните наши народни читалища наистина изпълняват “държавна и народна дейност”.
Така например библиотеката на НЧ “Васил Левски 1904” е най-голямата в общината със своите 5 зали и повече от 40 000 броя книги. През 2011 г. се създава скаутска група под ръководството на Славчо Велев, проведен е конкурс за рисунки под председателството на именития ни художник Веселин Заваринов. Интернет залата и провеждането на библиотечни уроци с помощта на мултимедия и на Йонка Банева и Лилия Захова е сред придобивките на читалището.
В своя доклад Мария Матева направи подробен отчет за работата и успехите и на всички самодейни състави и групи. ДЮАНПТ “Здравче-венче” с ръководители на отделните състави Бойка Радивоева-Гончева, Иван Иванов, Димка Савова има 65 изяви в страната, две турнета в Румъния, както и гостувания в телевизия “СКАТ” в предаяването “От българско по-българско”.
Отчетена бе и дейността на създадената през 1958 г. група за Автентичен фолклор с ръководител Мария Влахова, както и на създадената през 1991 г. от почетния председател Илия Керин-Кардаша Група за стари градски песни, сега под ръководството на Иван Пещерски, която от 2011 г. носи името “Вела”. С 27 концерта могат да се похвалят 13-те деца от ДВГ “Пом-пом”, създадена през 1972 г. от Надка Въргова, днес с ръководител Илияна Капсъзова. Мъжката вокална група с ръководител Цанко Пашов има 35 изяви.
Мария Матева благодари на кмета Иван Лебанов за пълната подкрепа и съдействие през отчетния период, на спонсори и дарители и подчерта, че предстои още много работа и по посока ремонт и поддържане на читалищната сграда.
Доклад на Проверителната комисия, направила 6 проверки през отчетния период, прочете Анка Пещерска. В последвалите изказвания бе похвалена и подкрепена работата на читалищното ръководство, на библиотеката и на самодейните колективи и бяха направени препоръки за понататъшната му дейност.
Новото ръководство на НЧ”Васил Левски 1904" след два самоотвода на Надя Въргова и Мария Къдреева е в състав: Георги Пашов, Иван Боянов, Иванка Цанова, Румяна Тинева, Мария Матева, Даниела Цопанова, Мария Милушева, Илияна Масларова, Марияна Байлова.
Известно напрежение в залата предизвика направеното от ръководството предложение Иванка Цанова да е следващият председател на читалището, както и самоотводът на Мария Матева. Софка Ключкова направи свое предложение - Даниела Цопанова. Последвалите изказвания не успяха да намалят напрежението и то си остана и по време на гласуването. В крайна сметка с 62 гласа “за” срещу 20 новият председател на НЧ “Васил Левски 1904” е Иванка Цанова.
Веска Божкова

 
SPA Hotel-Olympic

Недвижими имоти


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Минерали-М Велинград

Вила


Мебели от масив

Тоника - Велинград , производтво на билков чай