Велинград - online - Младежка публика аплодира опера на Моцарт 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Младежка публика аплодира опера на Моцарт
Публикувано 2012-06-19 09:07:06 от темпо

С голям успех преминаха двете представления на операта “Вълшебната флейта” на Моцарт на сцената на читалище “Отец Паисий” във Велинград на 13 юни 2012 г. За първи път Националната опера гостува в нашия град със свой спектакъл и има хубава символика във факта, че това беше точно адаптирана за детска и младежка аудитория опера на Моцарт.

Всички предварителни опасения, че оперното изкуство няма да спечели вниманието на децата и учениците бяха напълно опровергани. Музиката на безсмъртиня композитор прозвуча в изпълнение на млади и талантливи оперни певци, сюжетът бе поднесен разбираемо и интересно, декорите и костюмите на изпълнителите напълниха сцената с цвят, колорит и красота. На финала ии на двете представления публиката стана на крака, за да аплодира и възнагради изкуството на оперните певци и на целия екип, създал това представление. В края на първия спектакъл от името на СОУ “Васил Левски” директорът Емил Моллов поднесе кошница с цветя на изпълнителите. А вторият спектакъл по покана на неговата режисьорка Юлия Кръстева завърши със снимка на певците с част от велинградската публика.
След успешната визита Цветан Котев, председател на читалище “Отец Паисий”, от чиято сцена започва триумфалния път на световноизвестния оперен певец Николай Гяуров и заедно с духовия оркестър са звучали изпълнения на популярни оперни и оперетни изпълнители, съобщи, че ще продължиат да укрепват и развиват връзките с Националната опера.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай