Велинград - online - Тече кампания за намиране на приемни семейства за деца 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Тече кампания за намиране на приемни семейства за деца
Публикувано 2012-06-19 09:15:08 от темпо

В община Велинград продължава работата по проекта “И аз имам семейство”. Той се осъществява чрез Агенция за социално подпомагане и е съфинансиран от Европейския социален фонд чрез оперативна програма “Развитие на човешките ресурси”.
Основната цел на проекта е да се създаде устойчив модел на развитие на приемната грижа за деца, настанени в специализирана институция и на деца, които се намират в риск от изоставяне.

Във връзка с изпълнение на дейностите по проекта стартира и прием на заявления на кандидати за приемни семейства в общината Велинград. Кандидатите ще преминат 3-месечно проучване и обучение. Одобрените семейства ще сключат договори с кмета и ще получават трудови възнаграждения, както и средства за издръжка на настанените при тях деца.
Приемната грижа е една добра възможност за бъдещето на едно дете. Така ще бъде осигурена временна грижа в семейна среда за деца, които поради различни причини не могат да живеят със собствените си семейства. Децата се настаняват в семействата на хора, които не са техни родители и се отглеждат заедно с останалите деца в семейството.
Приемната грижа може да бъде доброволна, професионална и заместваща, като всеки гражданин има право да кандидатства за една от тях. Когато един гражданин е в трудоспособна възраст, безработен, има желание да се реализира в нова професия, желае да помогне, той може да кандидатства за професионален приемен родител. Одобреният кандидат преминава базово обучение, обучение за придобиване на допълнителна квалификация, сключва трудов договор с Община Велинград съгласно КТ, получава трудово възнаграждение и ежемесечно средства за отглеждане на детето.
Настаняването в приемно семейство може да бъде: краткосрочно - за срок до една година; дългосрочно - за срок над една година; спешно - заместваща приемна грижа за осигуряване на отдих на приемното семейство или на семейство на близки и роднини и за деца с дългосрочен престой в специализирана институция. Срокът на настаняване се избира според нуждите на детето.
Кандидатите за приемни родители по проект “И аз имам семейство” могат да получат комплект от документи в стая №1 на втория етаж в Община Велинград. Там ще научат и цялата информация за проекта всеки работен ден от социалните работници Елисавета Миланова и Марияна Кърпачева, както и на тел. 5-00-24.
Георги Дишлянов

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води