Велинград - online - Проверяват басейните за спасители и качество на водата 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Проверяват басейните за спасители и качество на водата
Публикувано 2012-06-19 09:17:48 от темпо

50 от всички регистрирани в област Пазарджик 72 плувни басейна са на територията на община Велинград. Преди началото на активния летен сезон Регионалната здравна инспекция - Пазарджик връчи 40 типови предписания на собственици на басейни. До момента са констатирани нарушения в 4 басейна във Велинград. За несъответствие с изискванията за качество на водата по микробиологични показатели на техните собственици са издадени предписания, заповеди за спиране до отстраняване на нарушенията и актове за установените административни нарушения.

До момента са направени 24 микробиологични и 16 химични анализи на проби води от басейни, взети от здравни инспектори от Велинград. След връчването на предписания, собственици на басейни са предоставили в РЗИ Пазарджик 25 бр. проби вода за лабораторен анализ по микробиологични и химични показатели.
Със заповед на областния управител е назначена Областна комисия по водно-спасителна дейност с председател д-р Фани Петрова и представители на различни ведомства (БЧК, ПБЗН, МВР и др.) По план-график за периода от 25 юни до 4 юли Областната комисия ще извърши проверка на готовността на басейните в областта за активния летен сезон. При осъществяване на контрола ще се акцентира върху документацията на спасителите и преглед на оборудването на спасителния пост, предоставяне на документ от фирма, извършваща ДДД профилактика за обеззаразяване на тревните площи, документ за регистрация на обекта и протоколите от анализите за извършен микробиологичен и химичен анализ на водата за къпане от собственика преди откриването на сезона. Наблюденията на РЗИ Пазарджик сочат, че най-честите нарушения касаят качеството на водата в басейните, липса или неправоспособност на спасители.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води