Велинград - online - Как се изкарва отличен 6.00 на матура 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Как се изкарва отличен 6.00 на матура
Публикувано 2012-06-26 09:13:47 от темпо

Завършващите средно образование вече получиха последните си оценки като ученици - тези от държавните зрелостни изпити. Днес ще ви срещнем с две момичета от СОУ “Св. св. Кирил и Методий” във Велинград, които изкараха пълни шестици на матурите и така се наредиха сред най-успелите от Випуск’2012 в национален мащаб:
Анна Лазарова: “Усилен труд и частни уроци”
Анна Лазарова има 99 от 100 възможни точки и оценка пълно 6 на държавния изпит по български език и литература.

На въпроса как се постига този успех, Ани отговори: “Усилен труд, частни уроци за 41-ви въпрос и за успешното ми представяне на кандидатстудентския изпит в СУ “Св. Климент Охридски”.
Благодарностите на Ани са за нейния преподавател по български език и литература г-н Стоев: “За него думите са малко. Той ми посочи пътя в литературата и ми доказа какво мога. Благодарна съм и на г-жа Мариана Попова, изключително добър и емоционален човек. Тя ми показа един друг поглед към литературата. По време на нашата работа г-жа Попова ми поднасяше нещата разбираемо и докосващо. Благодаря и на родителите си за пълната им подкрепа.”
След чудесното си представяне на предварителните изпити Анна Лазарова ще продължи своето образование в София, в СУ “Св. Климент Охридски”, по всяка вероятност психология и вярва, че след завършване на висшето образование, ще бъде полезна на своя роден град за неговото успешно развитие напред.

Лиана Минкова: “Осъществих мечтата си да уча в Англия”
Лиана Минкова завърши държавните изпити с оценка 5,95 по български език и литература и пълно 6 по английски. За отличното си представяне на матурата по БЕЛ Лиана благодари на своя преподавател по български език и литература г-н Стоев.
За пълната шестица по английски тя сподели: “Ходих на уроци по английски още от малка, защото си имах мечта - да уча в Англия. Мечтата ми вече е реалност, приета съм в “Кингс Колидж” в Лондон, където ще изучавам международни отношения. Благодарностите ми за подготовката по английски и осъществената ми мечта са за г-жа Яна Чонкова за всичките години работа с мен и за г-жа Малинова, която през последната година ми обърна особено внимание при подготовката”.
На въпроса ми след завършване на образованието си в Англия, ще се върне ли в родния град, за да работи за европейското му развитие, Лиана сподели, че “родното си е родно” и вероятността да се завърне в България и Велинград след завършване на образованието е напълно реална.
Веска Божкова

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България