Велинград - online - Учител от Велинград на семинар в Испания по програма “Коменски” 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Учител от Велинград на семинар в Испания по програма “Коменски”
Публикувано 2012-06-26 09:15:40 от темпо

От 20 до 26 май в южния испански град Малага се проведе международен семинар по образование с работен език английски, организиран и финансиран от Европейската комисия по “Програма Коменски”. Любопитен факт е, че единственият представител от България в тази проява е бил Илия Тупчев, учител по английски език в ПГИТ “Алеко Константинов” - Велинград. Той е добил правото да вземе участие в семинара, след като е спечелил конкурс в конкуренцията на близо 60 свои колеги от цялата страна.

В продължение на една седмица участниците в семинара са обсъждали основната тема: “Подобряване на научно доказаните методи в преподаването” и подтемата: “Фактори, влияещи за успеха на обучението”. Сред страните, изпратили свои представители в работата на семинара, освен България, са били домакините от Испания, както и от Белгия, Холандия, Италия, Франция, Литва и Румъния. Като лектори са се изявили трима евродепутати в лицето на Рин Ван Хард, Руди Шолер и Санеке Болхус.
По време на семинара са били разглеждани и обсъждани много други теми, свързани с особеностите на образователните системи в различните страни. Участниците са били представители на различни етапи от образователния процес, от начални учители до университетски преподаватели. Част от разговорите са били насочени и към анализ на критериите за оценяване знанията на учениците и начините за оценяване. Приятно впечатление на г-н Тупчев е направил фактът, че всеки от участниците в разискванията е бил изслушван с внимание и с интерес. Хората знаят все повече за България и ни приемат като равноправни партньори във всяка инициатива. След приключването на семинара всеки участник е получил сертификат за методическо обучение.
Сега на г-н Тупчев му предстои да подготви и представи по електронен път пред Европейската комисия отчетен доклад за своето участие в семинара - едно задължение, характерно за “Програма Коменски”.
Георги Дишлянов

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай