Велинград - online - Стартира изработването на плана за развитие на Велинград през периода 2014-2020 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Стартира изработването на плана за развитие на Велинград през периода 2014-2020
Публикувано 2012-06-26 09:30:51 от темпо

Интегриран план за градско възстановяване и развитие на град Велинград с три зони за въздействие ще бъде изготвен с общо финансиране от 500 000 лв. по програма “Регионално развитие”. Той включва анализ, програма, фиксиране на определен брой зони и избор на три от тях за проектна разработка след широки обществени обсъждания. Финансирането е изключително за подготвителна, аналитична, прогнозна и проектна работа.
Интегрираният план за градско възстановяване и развитие е важен документ, защото без него няма да може да се кандидатства за нито един проект по европейските програми, той е задължителното условие за това през следващия програмен период 2014 - 2020 г. Освен получените средства и насочване вниманието към проектирането, стратегическият документ трябва да допринесе за по-добрата координация на проектите и максималната ефективност по усвояване на средствата.
Това стана ясно на специална конференция, организирана от главния архитект Тодор Енев – ръководител на общинската работна група по управление на проекта, с участието на колектив от архитекти, урбанисти, инженери и други специалисти от консорциум “Таун план” - изпълнител на проекта. В малката зала на общината бяха и председателят на Общинския съвет Дияна Кехайова, зам. кметовете Георги Янчев и Мустафа Джамбаз, служители от общинска администрация, стопански и културни дейци.
“Работата по проекта “Интегриран план за градско възстановяване и развитие на Велинград”, спечелен с разработка на общината, е част от определянето на новата визия на града до 2020 г. Нуждата от разработването на този план е продиктувана както от изискването в следващия планов период да се заложи на интегрирания подход в областта на градското развитие, така и от нашата необходимост и желание да направим града си още по-удобен и привлекателен”, коментира арх. Енев. Доц. д-р арх. Минчо Ненчев - ръководител на колектива, представи предварителния доклад и дейността по изработване на плана, съгласно методическите указания на Министерството на регионалното развитие.
Интегрираният план на Велинград ще се разработва на много широка обществена основа с непосредственото участие и ангажиране както на бизнеса и професионалните сдружения, така и на всички заинтересовани граждански сдружения и отделни граждани. В тази връзка общината ще проведе срещи с гражданите, за да чуе техните идеи и конкретни предложения, които да бъдат включени в плана и да се определят точно зоните на въздействие, имащи най-належаща нужда от най-много средства, за да решат основните проблеми, които ги правят непривлекателни и изостанали. Тепърва предстоят още много срещи и кръгли маси.
Зоните за въздействие може да са три: с преоблаващ социален характер (задължителна), с потенциал за икономическо развитие и зони на публични функции с висока обществена значимост.
През м. септември т. г. по график ще се проведе общественото обсъждане на зони за въздействие, предложени от изпълнителя на проекта. Във връзка с това, с любезното съдействие на вестник “Темпо”, ще бъде публикуван подробен материал, даващ възможност за провеждане на по-подробно разискване за конкретен избор на зоните с мнения и предложения на заинтересованите страни и на гражданите на Велинград.
Михаил Алексиев, член на работната група

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай