Велинград - online - Звезден миг за “Караоке” в Несебър 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Звезден миг за “Караоке” в Несебър
Публикувано 2012-07-03 09:32:49 от темпо

От 15 до 19 юли детските и юношеските творчески групи и колективи от България и чужбина имаха възможността да вземат участие в програмата на ХІIІ Международен детски фестивал “Слънце, радост, красота” - Несебър 2012. Фестивалът се провежда в Несебър, като едно своеобразно съчетание на история и съвременност. Организатори на фестивала са Община Несебър и Общинския детски комплекс под патронажа на Национален дворец на децата - София и “Слънчев бряг“ АД.
За шеста поредна година в този празник на детското творчество взима участие вокална група ”Караоке” към читалище “Отец Паисий-1893” Велинград с ръководител Юлиана Ковачева.
Невиждан брой участници тази година - 4560 в различните категории! В рамките на фестивалните дни бе проведен и конкурс “Мис и Мистър фестивал”,в който участниците бяха подготвяни от преподаватели в хореографски училища и модни студия от Москва. След изключително прецизен кастинг и двудневна подготовка нашите малки прекрасни красавици от вокалната група Теодора Райнова, 4 год., спечели титлата Мис “Чар”, а Лилия Радойчева, 5 год., стана Мис “Чаровна усмивка”
В рамките на фестивалните дни на 8 сцени в стария Несебър се бе събрал цвета и красотата на света. 9 държави участници, близо 10 хиляди души, участващи във внушителното дефиле при откриването, където бяхме символично посрещнати с хляб и сол на портите на стария град. Децата от вокална група “Караоке” имаха честта да вдигнат знамената на държавите-участници във фестивала.
В категория “Забавна песен”, оценени от естрадните певици Мими Иванова и Тони Димитрова, композитора Хайгашот Агасян и Светослав Лобошки, спечелихме следните награди: - Първо място и златен плакет за изпълнението на цялата вокалната група
- Първо място и златен плакет за дуета Иванка Средкова и Диана Чолакова във втора възрастова група и право на стипендия по Наредбата за стимулиране на деца с изявени дарби - Второ място и сребърен медал, както и право на стипендия спечели Сонай Юсеин - Четвърто място и диплом за изпълнението на Мария Пашова
Дълбока благодарност за съдействието на Община Велинград и за това, че с нас беше и заместник-кметът Исмет Бабучи, който осъществи връзките на ниво общински ръководства, срещна се с кмета на Несебър и председателя на фонда за културно развитие на ЮНЕСКО за България, благодарение на което получихме уверението, че ще ни бъде съдействано да осъществим подобен форум на територията на нашия прекрасен Велинград.
Изключително високи постижения и звезден миг за деца и родители, като се имат предвид силните руски школи. С гордост мога да кажа, че децата на вокална група “Караоке” са златни, а това, че журито дълго аплодира изпълненията им, е достатъчна оценка за високото им ниво. Даряваме нашата радост на хората, които обичат изпълненията ни.
Юлиана Ковачева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай