Велинград - online - СЕСИЕН ОБЕКТИВ 03.07.12 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Обектив: СЕСИЕН ОБЕКТИВ 03.07.12
Публикувано 2012-07-03 09:58:12 от темпо

ДЕКЛАРАЦИИ Политическите групи на ЕНП и ДПС в Общинския съвет излязоха с декларации в подкрепа на 13-те човека, обвинени от Окръжна прокуратура - Пазарджик в разпространение на радикален ислям. От ДПС призоваха прокуратурата да оттегли обвиненията.


ГОДИШНИНА По предложение на Дружба “Родина” във Велинград на заседанието на Общинския съвет бе отбелязана 100-годишнината от рождението на почетния гражданин на Велинград Мустафа Шарков. Това е един голям българин, имал доблестта и характера да върши народополезна дейност и да работи за единението на българския народ, каза специално дошлият по този повод във Велинград академик Георги Марков, съпредседател на Дружба “Родина”. Той призова да следваме завета на М. Шарков и да не позволяваме да бъдем разделяни и противопоставяни.

ПИТАНИЯ Точката с питанията отново произведе скандали. Секретарят на ОА Стоянка Кърпачева обяви, че във връзка с питане за гражданските договори, в което се иска да бъдат назовани имена и суми, са направили запитване до Комисията за защита на личните данни дали огласяването им няма да наруши закона. Съветниците Й. Аршинков и Р. Ходжов окачествиха това като подигравка с Общинския съвет, а г-н Ходжов отново настоя да бъде показан договора с “Еко-Титан”. Кметът Иван Лебанов, който не присъства и на тази сесия, бе заплашен с искане на оставка, ако не представи договора. Съветниците обявиха, че ще обмислят и протестни действия.

ВКТВ Борис Голомехов бе избран за управител на общинската фирма “ВКТВ”, а Калина Накова за контрольор (за нейното назначение “въздържал се” гласуваха съветниците от БСП). Реджеп Ходжов, който освен зам.-председател на Общинския съвет е и служител във “ВКТВ”, предложи изменения в договорите на управителя, които му дават по-широки правомощия по отношение на инвестициите. Колегата му зам.-председател Златко Златанов обяви, че с новото ръководство “ВКТВ” върви към просперитет.

ДРУЖЕСТВА Във връзка с отчетите на съветниците, които са представители на общината в търговски дружества с общинско участие, Комисията по икономика направи предложение: юристът на Общинския съвет да предложи стъпки за излизане на общината от дружествата, защото тя не получава никакви дивиденти, а някои от дружествата се възползват от участието на общината. Тома Пачалов предупреди, че има дружества, които чакат точно такова решение, за да се обогатят на ниски цени. Дияна Кехайова настоя за индивидуален подход към всяко дружество, като се запази обществения интерес. Конкретно решение засега не е гласувано.

ЮНДОЛА Съветниците намалиха от 45 на 30 лв./кв.м. началната цена за 16-те общински парцела на Юндола, за които не се явиха кандидат-купувачи.

ТОАЛЕТНА Съветникът Златко Златанов ще построи за своя сметка обществена тоалетна в парка при “Рич”. Той се мотивира с това, че посещаващите детските площадки имат нужда от подобна услуга, а Общинският съвет даде зелена светлина за идеята.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води