Велинград - online - Ще даде ли общината 12 петна за 10 години без стотинка наем? 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Ще даде ли общината 12 петна за 10 години без стотинка наем?
Публикувано 2012-07-03 10:02:23 от темпо

Един проект за решение вече два пъти влиза в дневния ред на сесия на Общинския съвет и два пъти в последния момент се оттегля от вносителите. Преди няколко месеца ОА внесе точка, в която се предлагаше автобусните спирки във Велинград да бъдат отдадени на фирма, която да ги изгради и стопанисва за години, като за сметка на инвестицията да не плаща наем на общината. На сесията на 28 юни идеята придоби по-конкретни измерения. Съветникът от ДПС Сергей Кичиков, председател на Икономическата комисия в Общинския съвет, внесе предложение във връзка с писмо за намерения от името на “Булгартабак-Трейдинг” ЕАД (фирмата е част от холдинга “Булгартабак” и наскоро участва в търга за павилиони за вестници във Велинград).

Новото предложение предвижда общината да отдаде под наем чрез конкурс 12 петна за изграждане на автобусни спирки с площ до 15 кв.м. и за поставяне на еднотипни павилиони с площ до 9 кв.м. За разлика от останалите наематели на общински петна и обекти във Велинград, бъдещият наемател на въпросните 12 петна ще бъде освободен от плащането на наем за целия срок от 10 години. В проекто-решението е записано: “Стойността на инвестицията за изграждане на всички 12 броя автобусни спирки се равнява на дължимия за срока на договора наем за ползването на всички 12 петна за поставяне на преместваеми обекти за търговски и други обслужващи дейности, но не по-малко от 100 000 лева”.
Исканите от “Булгартабак-Трейдинг” петна са на най-атрактивните за търговска дейност места във Велинград, като фирмата възнамерява да продава цигари, вестници и други изделия. Голяма част от общинските петна няма как да са за автобусни спирки, тъй като са в централната и пешеходна зона на курорта. От “Булгартабак-Трейдинг” искат да разположат павилиони на следните места, за които вече са издадени и скици от Общинска администрация:
* ул. “Патриарх Евтимий” - стоянката на такситата до “Билла”
* ул. “Съединение” - спирка срещу болницата
* ул. “Ал. Стамболийски” - срещу ОББ
* площад “Свобода” - в началото на пешеходната зона
* ул. “Кирил и Методий” и ул. “Иван Вазов” - спирката срещу хотел “Здравец”
* ул. “Лиляна Димитрова” и “Съединение” - спирка
* площад “Славейков” - Кална баня
* ул. “Мур” и ул. “Буков дол” - срещу читалището
* площад “Възраждане” в Каменица - до тото-пункта
* ул. “Раковски” - Пазара
* площад “Николай Гяуров” - до хотел “Здравец”
* ул. “Хан Аспарух” - до Пощата
Публикуваме пълния списък на исканите и вече скицирани от общината петна, тъй като поставянето на новите търговски обекти ще окаже влияние върху работата на доста местни фирми.
Този път точката бе оттеглена, но понататъшното развитие е лесно предсказуемо. По подобен начин “Булгартабак-Трейдинг” е стъпила на пазара в редица български градове като Бургас, Стара Загора, Благоевград, Пазарджик и др. Предстои да видим кога и с гласовете на кои съветници и във Велинград ще стане факт подаръкът на 12 общински петна за 10 години без нито стотинка наем.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води