Велинград - online - В плуването изгрява талантливо поколение 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

В плуването изгрява талантливо поколение
Публикувано 2012-07-10 08:53:20 от темпо

От 29 юни до 1 юли на басейн “Приморски” във Варна се проведе Държавното първенство по плуване за 11-годишни момичета и момчета. Над 330 състезатели от 38 плувни клуба участваха в надпреварата.
ПК ”Чепинец” беше представен от 10 млади плувци. И макар че участват само за втора година в републикански първенства, те се представиха отлично.
При момичетата Василена Белева е двукратна държавна шампионка със златни медали на 50 и 100 м гръб. Тя участва и на 50 и 200 м св. стил, където се нареди на 12 и 10 място. Христине Стоилова завоюва златен медал на 50 м бътерфлай, а на 100 м бътерфлай лошо финиширане и само 27 стотни от секундата я лишиха от второ злато и остана трета. София Игнатова е 8-ма на 50 м бътерфлай. С лични резултати се представиха добре Стефани Евтимова и Лени Бояджиева. В щафетните плувания момичетата са пети, а по брой спечелени медали бяха изпреварени само от “Вихрен” Сандански, чийто отбор е едноличен лидер на първенството.
Достойно се представиха и момчетата. Емилиян Десподски е 6-ти на 50 м бруст, а на 100 м бруст само 17 стотни от секундата го разделиха от бронзовия медал. Никола Кривулов е 5-ти на 50 м гръб и 7-ми на 100 м гръб. Димитър Балтаков е 15-ти на 50 м св. стил. С лични резултати завърши и Иван Синапов на 50 и 100 м бътерфлай. В щафетните плувания момчетата завоюваха престижното 8-мо място.
На състезанието във Варна ПК “Белмекен” участва с петима плувци. Радина Попова стана държавен шампион на 50 и 100 м св. стил и спечели сребърен медал на 200 м св стил. Елена Папазова се класира 9-та на 50 м св стил, останалите плувци на клуба Лидия Нанова, Борислав Кадреев и Николай Михайлов реализираха лични постижения.
Седмица по-късно, на 7 и 8 юли, на комплекс “Комитите” в Чучулигово се проведе ДЛОП по плуване за деца до 12 г., в което ПК “Белмекен” участва с двама състезатели. Ангел Йовчев се класира на 4-то място на 50 м. св. стил, а Гергана Паскова е 8-ма на 50 м. бътерфлай.
Приключилите състезания показаха, че отново във велинградското плуване се появи много талантливо поколение, което с подкрепата на общината и училищата може да донесе нова спортна слава на града ни.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай