Велинград - online - Общината обяви договора с “Еко-Титан” на сайта си 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Общината обяви договора с “Еко-Титан” на сайта си
Публикувано 2012-07-10 09:18:26 от темпо

Договорът с “Еко-Титан”, който мнозинството в Общинския съвет многократно иска от кмета Иван Лебанов вече няколко месеца, от 5 юли 2012 г. е качен на сайта на общината и може да бъде видян от всеки. Вече работещият нов сайт се превръща в своеобразна платформа за трудния диалог между изпълнителната и законодателната власт: същия ден там се появиха доклад на кмета Иван Лебанов във връзка с питанията на съветници, поименен списък на 22-мата, работещи по граждански договор към ОА и решението на Окръжна прокуратура - Пазарджик за прекратяване на наказателно производство, образувано през 2009 г. срещу неизвестен извършител заради обществената поръчка за чистотата, спечелена от “Еко-Титан”. И тъй като всяка от темите е парлива, ето най-важното от четирите документа:

Договорът с “Еко-Титан” е за 1 409 910 лева годишно
Каченият на сайта на общината договор с “Еко-Титан” е подписан през февруари 2009 г., когато фирмата спечели обществената поръчка за срок от 10 години. Според текста на договора общината дължи на фирмата годишно сумата от 1 409 910 лева за сметосъбиране, сметоизвозване и поддържане на чистотата. Сумата се индексира с официалния инфлационен индекс, при рязко покачване на минималната работна заплата, промяна на валутния курс или бедствия. Страните по договора се задължават да спазват решенията на Общинския съвет във връзка с размера на такса смет и план-сметката за разходите.
“Еко-Титан” извършва и дейностите по поддръжка на депото за твърди битови отпадъци, но клаузите на договора по тази поръчка все още не са оповестени.
Докладът на кмета: “Постигнали сме най-ниски цени в цяла България”
В доклада си във връзка с питания на съветници кметът Иван Лебанов изброява подробно и в детайли приноса на “Еко-Титан” за чистотата на Велинград. Изводът му е, че нашата община е постигнала най-ниските цени в цяла България: във Велинград единичната цена за вдигане на контейнер тип “Бобър” е 3.22 лева с ДДС, докато в страната същата цена е в диапазона от 4 до 14 лева. Според кмета по отношение на договора и взаимоотношенията с фирмата общината е спазила и духа, и буквата на закона. Той съобщава и за постигнато споразумение с “Ето-Титан” общината да не заплаща инфлационния индекс, предвиден по договор.
Според Окръжна прокуратура кметът не е нарушил закона
На 29 юни 2012 г. Окръжна прокуратура - Пазарджик прекрати наказателното производство, започнало през август 2009 г. във връзка с обществената поръчка за чистотата, спечелена от “Еко-Титан”. След 3 години работа по случая и разпити на всички участвали в двете процедури на обществената поръчка, прокуратурата реши, че при провеждане на процедурата са констатирани нарушения, най-вече с преждевременното подписване на договора, но не са налице данни за извършени престъпления от страна на кмета на общината. Няма и данни за набавяне на облаги или произтичане на немаловажни вредни последици и затова наказателното производство се прекратява. Решението на Окръжна прокуратура не е окончателно и може да бъде обжалвано.
За 4 месеца - 22 граждански договора
В отговор на друго питане на съветниците е оповестен списък с 22 имена на хора, с окито общината е сключила граждански договори от 1 януари до 30 април 2012 г. Сред тях са шестима работещи в пенсионерските клубове, петима в ОА, 7 в Експертния съвет, водещи на програми по различни поводи, работещи към културни институции и др. Въпреки настояването на съветниците не е посочен размер на получаваните от тях възнаграждения.
Оповестените от сайта документи сигурно ще станат основа за дискусия в местния парламент, която предстои да проследим.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води