Велинград - online - Велинград в празничен ритъм 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Tuesday, September 11
· Започва строителството на нова детска градина в Драгиново
· Съединението, което ни прави горди българи
· Първа копка на зала-мечта в НПГГС „Христо Ботев“
· Кметът се извини за загражденията по време на концерта
· КРИМИ ХРОНИКА 11.09.18
· Ловно-рибарското дружество във Велинград уверено крачи през три века
· Търсят се над 20 учители
· Кой развя велинградски байряк на връх Монблан
· Малки обяви: 11.09.18
· Житейски път, достоен за пример
· “Звънче” стигна “До върха на планината” в Португалия
· Приз от „Пусть всегда будет солнце“
· Георги Сейменов сред най-бързите плувци-ветерани в Европа
· „Чепинец” се завърна на победния път
· ПОЩА: Велосипедисти сигнализират за дупки по пътя Дорково - Дъново
· Три дни летни ски на Юндола
Tuesday, September 04
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 04.09.18
· Велинград отпразнува юбилеи и придобивки
· По статуята посрещат
· Финален щурм за ремонта на центъра

Велинград в празничен ритъм
Публикувано 2012-07-10 09:22:22 от темпо

От 40 години неизменен сигнал, който дава началото на Празниците на културата във Велинград, е духовата музика. Вечерта на 5 юли тазгодишните юбилейни Празници започнаха също с изпълнение на Представителния духов оркестър с мажоретен състав “Димитър Мечев”. Заедно с домакините дефиле в центъра на Велинград направиха и гостуващите оркестри от Троян, Сандански и Унгария. На площад “Николай Гяуров” ръководителят на велинградския оркестър Димитър Лазаров дирижира четирите оркестъра, които изпълниха вдъхновено европейския химн “Ода на радостта”. Нашият оркестър и трите състава на мажоретките, водени от Биляна Масларова, подариха на велинградчани и гостите на курорта един запомнящ се спектакъл с огронмо многообразие от музика и танци. Публиката аплодира и изпълнението на талантливата Мариам Маврова заедно с оркестъра, както и гостуващите състави, всеки от които представи най-доброто от своята програма.
В ритъма на духовите оркестри започна и празничният за Велинград 7 юли, тай като всеки от четирите оркестъра направи кратка програма за удоволствие и настроение на хората, изпълнили централната градска част в събота преди обед.
По традиция празникът на града започна с тържествена сесия на Общинския съвет, посетена този път и от много гости в лицето на народните представители от ГЕРБ Гинче Караминова, Красимира Симеонова и Ангел Даскалов, областния управител Дончо Баксанов и неговата заместничка Ваня Минкова. В словото си председателят на Общинския съвет Дияна Кехайова изрази уважение към десетките градоначалници и съветници, положили основите на местното самоуправление във Велинград и на хората, създали и утвърдили Празниците на културата.
Кметът Иван Лебанов и Дияна Кехайова връчиха почетни плакети за цялостен принос към културното развитие на Велинград на Ангел Горанов и Илиана Масларова и посмъртно на Димитър Мечев и Любомир Гугалов. Почетни дипломи получиха и всички читалища в общината, Историческият музей и Художествената галерия.
С дефиле, предвождано отново от духовите оркестри, празникът продължи на площад “Н. Гяуров”. Тук сред официалните гости се присъедини заместник-председателят на Народното събрание Георги Пирински, който нарече вечерта във Велинград необикновена. Кметът Иван Лебанов изрази гордостта на велинградчани, че вече 40 години тук продължава традицията на Празниците на културата и пожела да пребъде. Депутатът Ангел Даскалов припомни приноса на основателите на Празниците и също поздрави множеството хора, събрали се на площада. Водещите Маргарита и Иван Гергеви прочетоха и поздравителни адреси от кметовете на много български общини.
В спектакъла за празника на Велинград участва Градският хор “Н. Гяуров” към читалище “Отец Паисий”, който изпълни химните на България, ЕС и Велинград заедно с духовия оркестър. На музикантите и мажоретките се падна тежката задача да бъдат гръбнак на концерта, не само да покажат собствените си възможности, но и да участват във всяко от изпълненията и те се справиха с чест. Заедно с музикантите Мариам Маврова изпя “Роден край”. Последваха изпълненията на вокална група “Караоке”, на клуба за спортни танци “Импулс”, на музикалната школа “Звънче”. Представителният духов оркестър, “Звънче” и “Караоке” развълнуваха публиката с песента “Аз знам, Българийо”, а финалът на концерта бе голямо хоро, в което се завъртяха ансамблите “Здравче-венче” и “Чепино” заедно с мажоретките.
Певицата Петя Буюклиева, която бе звездата на празничния концерт тази година, не спести възхищението си от благословения Велинград и от талантите, които тази вечер изригнаха на сцената на площада. След концерта на “жената на всички времена” небето над Велинград засия с красотата на пищната заря, специално подготвена и изпълнена от “Виктория фойерверкс”.
Празниците продължават с различни културни прояви всеки ден до 15 юли включително, когато ще бъдат закрити със спектакъл на ансамбъл “Българе”.
Темпо

 
SPA Hotel-Olympic

Недвижими имоти


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Минерали-М Велинград

Вила


Мебели от масив

Тоника - Велинград , производтво на билков чай