Велинград - online - СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 10.07.12 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Обектив: СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 10.07.12
Публикувано 2012-07-10 09:23:40 от темпо

ЧИСТОТА Община Велинград и “Еко-Титан” успяха да постигнат споразумение, за да се преодолее кризата с боклука, след като в края на миналата седмица работещите във фирмата отказаха да чистят, преди да получат забавените си заплати. В понеделник, 2 юли, почистването на Велинград бе възобновено, като на помощ се включиха коли на “Екобулпак” и Община Ракитово.


ТАБЕЛИ На 27 юни 2012 г. Областното пътно управление - Пазарджик изпрати отговор до Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите във Велинград във връзка с непоставените указателни табели за промените в маршрута заради ремонта по дефилето. Месец след затварянето на пътя Велинград - Варвара от ОПУ съобщават, че вече има табела на пътен възел “Мухово” на автомагистрала “Тракия” в посока София - Пловдив.

ГРАДИНИ Според заповед на кмета Иван Лебанов детските градини в общината ще работят със сборни групи в периода от 1 юли до 31 август 2012 г. Всяка от градините ще преценява броя на групите според заявките и нуждите на родителите. През август няма да работят ОДЗ “Фантазия” във Велинград и градините в Сърница, Драгиново, Света Петка и Грашево.

СДС На 8 юли се проведе първият тур от изборите за председател на СДС. Два дни по-рано гост на членовете на синята партия във Велинград бе кандидатът за председателското място Емил Кабаиванов, който в момента е втори мандат кмет на Карлово и единствен от другите претенденти посети нашия град. След проведения разговор в неделя 100% от членовете на СДС - Велинград гласуваха за Емил Кабаиванов.

ЗАПЛАТИ От юли влизат в сила промените в Закона за държавния служител, според които възнагражденията на общинските съветници ще претърпят намаление. Досега съветниците получаваха до 60% от средната работна заплата на съответната общинска администрация, а след промяната ще получават наполовина - до 30%. Законовите разпоредби предписват и намаляване на заплатата на председателя на Общинския съвет до 90% от заплатата на кмета на общината, а не като досега до 100%.

СМЕТИЩА Регионалната инспекция по опазване на околната среда съобщи, че след направени предписания община Велинград е закрила сметището в село Бозево. На територията на общината има още 6 такива селски сметища, които чакат да бъдат закрити. В съседната община Ракитово са закрити всички подобни сметища.

КОНКУРС Община Ракитово отправи публична покана за избор на фирма за консултански услуги, която да подготви два проекта по мярката за насърчаване на туристическите дейности по Програмата за развитие на селските райони. Поръчката е на стойност 22 000 лева, а срокът за подаване на документи е 18 юли 2012 г.

ЦЪРКВА Църквата “Св.св. Константин и Елена” в Костандово ще кандидатства с проект за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ от Програмата за развитие на селските райони. На юнската си сесия общинските съветници дадоха съгласие за участие в проекта, тъй като отговаря на заложените в стратегията за местно развитие реконструкция и ремонт на църквата, обслужващата сграда и прилежащото пространство.

ПРИКАЗКИ На 4 юли приключи създаването на текстовете по проекта “Зелени приказки”, в който СОУ “Васил Левски” - Велинград участва заедно с още 4 училища от областта. В рамките на проекта всеки желаещ можеше да напише и допише на специален сайт своята приказка с екологична насоченост. От Велинград в “Зелени приказки” са се включили над 100 участници.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай