Велинград - online - СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 10.07.12 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Tuesday, September 25
· Ветераните защитиха честта на велинградската плувна школа
· „Чепинец” с четвърта поредна победа
· ФК ”Чепинец” отново само с детски отбор и без юноши!
Wednesday, September 19
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 181.09.18
· Ще има ли достатъчно дърва за огрев?
· Учебната година започва нормално и с повече първокласници
· Единна Европа може да се справи с всички проблеми
· Дипломати проведоха работна среща във Велинград
· ВОМР с подкрепата на ОПЕРАТИВНА ПРОГРАМА „Развитие на човешките ресурси” 2014 –
· Започват обществените поръчки за ремонт на ул. „Тошо Стайков“ и „Вела Пеева“
· Общината осъдена да плати 29 990 лева на адвокат на “Еkо Титан”
· В Грашево Цв. Цветанов обеща ремонт на пътя
· Кметът предлага солидарен фонд за лечение
· Изхвърлят ли се отпадъци в уж закритото сметище?
· Нерегламентираните сметища – омагьосан кръг без изход
· Със 72 500 лева ще информират по проекта за инсталации за боклука
· Почти половината учители ще се пенсионират в близките 10 години
· Малки обяви: 18.09.18
· Бирково
· Добър пример от община Сливен

Обектив: СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 10.07.12
Публикувано 2012-07-10 09:23:40 от темпо

ЧИСТОТА Община Велинград и “Еко-Титан” успяха да постигнат споразумение, за да се преодолее кризата с боклука, след като в края на миналата седмица работещите във фирмата отказаха да чистят, преди да получат забавените си заплати. В понеделник, 2 юли, почистването на Велинград бе възобновено, като на помощ се включиха коли на “Екобулпак” и Община Ракитово.


ТАБЕЛИ На 27 юни 2012 г. Областното пътно управление - Пазарджик изпрати отговор до Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите във Велинград във връзка с непоставените указателни табели за промените в маршрута заради ремонта по дефилето. Месец след затварянето на пътя Велинград - Варвара от ОПУ съобщават, че вече има табела на пътен възел “Мухово” на автомагистрала “Тракия” в посока София - Пловдив.

ГРАДИНИ Според заповед на кмета Иван Лебанов детските градини в общината ще работят със сборни групи в периода от 1 юли до 31 август 2012 г. Всяка от градините ще преценява броя на групите според заявките и нуждите на родителите. През август няма да работят ОДЗ “Фантазия” във Велинград и градините в Сърница, Драгиново, Света Петка и Грашево.

СДС На 8 юли се проведе първият тур от изборите за председател на СДС. Два дни по-рано гост на членовете на синята партия във Велинград бе кандидатът за председателското място Емил Кабаиванов, който в момента е втори мандат кмет на Карлово и единствен от другите претенденти посети нашия град. След проведения разговор в неделя 100% от членовете на СДС - Велинград гласуваха за Емил Кабаиванов.

ЗАПЛАТИ От юли влизат в сила промените в Закона за държавния служител, според които възнагражденията на общинските съветници ще претърпят намаление. Досега съветниците получаваха до 60% от средната работна заплата на съответната общинска администрация, а след промяната ще получават наполовина - до 30%. Законовите разпоредби предписват и намаляване на заплатата на председателя на Общинския съвет до 90% от заплатата на кмета на общината, а не като досега до 100%.

СМЕТИЩА Регионалната инспекция по опазване на околната среда съобщи, че след направени предписания община Велинград е закрила сметището в село Бозево. На територията на общината има още 6 такива селски сметища, които чакат да бъдат закрити. В съседната община Ракитово са закрити всички подобни сметища.

КОНКУРС Община Ракитово отправи публична покана за избор на фирма за консултански услуги, която да подготви два проекта по мярката за насърчаване на туристическите дейности по Програмата за развитие на селските райони. Поръчката е на стойност 22 000 лева, а срокът за подаване на документи е 18 юли 2012 г.

ЦЪРКВА Църквата “Св.св. Константин и Елена” в Костандово ще кандидатства с проект за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ от Програмата за развитие на селските райони. На юнската си сесия общинските съветници дадоха съгласие за участие в проекта, тъй като отговаря на заложените в стратегията за местно развитие реконструкция и ремонт на църквата, обслужващата сграда и прилежащото пространство.

ПРИКАЗКИ На 4 юли приключи създаването на текстовете по проекта “Зелени приказки”, в който СОУ “Васил Левски” - Велинград участва заедно с още 4 училища от областта. В рамките на проекта всеки желаещ можеше да напише и допише на специален сайт своята приказка с екологична насоченост. От Велинград в “Зелени приказки” са се включили над 100 участници.

 
SPA Hotel-Olympic

Недвижими имоти


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Минерали-М Велинград

Вила


Мебели от масив

Тоника - Велинград , производтво на билков чай