Велинград - online - Оркестърът със специална награда на журито в Македония 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Оркестърът със специална награда на журито в Македония
Публикувано 2012-07-17 09:26:23 от темпо

След тридневно турне в община Пехчево в Македония велинградският Представителен духов оркестър с мажоретен състав “Димитър Мечев” се завърна като носител на специалната награда на журито.
Диригентът Димитър Лазаров и ръководителят на мажоретния състав Биляна Масларова споделиха, че са били посрещнати с традиционното за съседите ни от Македония “велико гостоприемство”. А след като чули и видели нашите изпълнения, домакините били категорични, че велинградчани са “добро дошли” на всеки фестивал всяка година.

Сред огромния брой оркестри единствено нашият е бил с мажоретен състав и определено е бил сред най-атрактивните. Фестивалът в Пехчево е насочен предимно към етномузиката и нашите музиканти също бяха включили в репертоара си специална пиеса с балкански ритми, оркестрирана от Димитър Лазаров. Така в конкурсната програма оркестър “Д. Мечев” спечели трето място на фона на много голяма местна конкуренция.
След успеха в Македония е още по-жалко, че въпреки настоятелните покани от организаторите, велинградските музиканти и мажоретки няма да могат да пътуват на турне във Франция през август. Причините са до болка познати и изстрадани от целия състав - липсата на финансиране. Кризата е факт, но доказан факт е и това, че за всеки оркестър няма нищо по-важно от изявите пред публика и от възможността да си “свери часовника” с европейските сцени. Да не забравяме, че точно тези турнета направиха оркестъра това, което е и с което всички се гордеем.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола