Велинград - online - Гласове с красотата на дъгата 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Гласове с красотата на дъгата
Публикувано 2012-07-17 09:37:32 от темпо

“Вече ме болят ръцете от аплодисменти” - думите на жена от публиката са показателни за атмосферата, в която преминаха двата дни на Третия международен фестивал за млади изпълнители на популярна музика “Дъга над Клептуза”. На 13 и 14 юли салонът на читалище “Отец Паисий” бе огласен от песните на стотици изпълнители, които дойдоха от цялата страна, Албания и Македония, за да се борят за престижните отличия на вече утвърдения велинградски фестивал.

Той бе открит от кмета Иван Лебанов, който подчерта, че идеята е на неговата учителка по музика Йорданка Казалиева и пожела на всички участници да надминат Лейди Гага. За оценката на певческите умения и за класирането отговаряше жури с председател велинградския композитор Васил Делиев, певицата Петя Буюклиева и продуцентът от БНР Мая Райкова.
Фестивалът бе открит с музика на родопски гайди, а през двата дни музикален фон бе специално написаният за проявата химн по текст на Стойна Стоянова, Стоилка Пещерска и Емил Шулев с музика и аранжимент на Иван Казалиев. В организацията на музикалното събитие обединиха усилия общината, ОДК, “Звънче”, “Караоке”, Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите и Ротари клуб - Велинград.
В конкурсната програма участваха над 100 изпълнители, разделени в пет възрастови групи. На чудесно украсената сцена се разгоря истинска битка, в която конкуренцията бе огромна, тъй като много от певците бяха от музикални училища и със специална подготовка. Точно заради това са толкова ценни медалите, спечелени от велинградските групи “Звънче” и “Караоке”.
Възпитаниците на сем. Казалиеви от музикална школа “Звънче” направиха пълна колекция от медали: Мариам Маврова спечели злато, Христина Влахова - сребро, Анелия Рачева и Иванка Алексиева завоюваха бронзови отличия.
С призови места от фестивала се поздравиха и възпитаниците на Юлиана Ковачева от вокална група “Караоке”: сребърни медали за Ани Ушева и Мария Пашова, сребро за дуета Ани Ушева - Георги Филипов, бронзов медал за Кристин Костова и поощрителна награда за четвъртото място на “Караоке” в оспорваната надпревара между вокалните групи.
Победителите получиха своите златни медали от кмета Иван Лебанов на сцената на площад “Н. Гяуров”. Заради нова изява в Беларус отсъстваше единствената велинградчанка със златен медал Мариам Маврова. Специална награда за най-добър музикален ръководител получи г-жа Руми Иванова от Пловдив, която бе наградана от Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите и с уикенд в СПА клуб “Бор”.
Гала-концертът на победителите в Третия международен фестивал “Дъга над Клептуза” продължи до късно в горещата съботна вечер. А изпълненията на младите певци убедиха публиката, че си заслужава да я болят ръцете от аплодисменти.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай