Велинград - online - 600 танцьори на голямо “Хоро при извора” 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

600 танцьори на голямо “Хоро при извора”
Публикувано 2012-07-17 09:43:03 от темпо

Първото издание на фолклорния фестивал “Хоро при извора” показа какъв трябва да бъде стартът на подобна проява. Ръководителката на велинградския клуб “Росица” Росица Стоицова успя да събере на централния площад във Велинград 24 клуба от цялата страна и така на голямото хоро се хванаха повече от 600 участници.

Представянето на всяка от групите с автентично хоро и надиграването продължиха близо три часа в късния следобед на 14 юли. Участваха трите велинградски клуба “Росица”, “Надежда” и “Веселие”, 8 клуба от София - “Гайтани”, “Мераклии”, “Бели брези”, “Българан”, “Българско хоро”, “Хоро”, “Хайде на хорото”, “Жар птица”, клубове от Петрич, Трън, Негован, Копривлен, Сливен, Добринище, Нови Искър, Пловдив, Асеновград, Антон, Велико Търново, Гоце Делчев, Стара Загора. Както се вижда, във велинграското хоро имаше по нещо от почти всеки регион на България и точно заради това фестивалът бе толкова многообразен и богат на ритми и танци.
Всяка от групите си тръгна с грамота и сувенир за спомен от Велинград, а на финала на фолклорния празник Росица Стоицова специално благодари за помощта на Община Велинград и на спонсора “Премиера 257”. На следващия ден участниците във фестивала заразиха с неговото настроение и Чепино с изпълненията си в парка на Клептуза.
“Говорим малко, но казваме всичко с танц”, обобщи г-жа Стоицова, а Велинград получи всички основания да очаква с още по-голям интерес второто издание на “Хоро при извора” догодина.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води