Велинград - online - Областният управител отмени търга за бившата “Пикадили” 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Областният управител отмени търга за бившата “Пикадили”
Публикувано 2012-07-17 10:07:57 от темпо

На 12 юли трябваше да се проведе очакваният с голям интерес публичен търг с явно наддаване, който общината обяви за бившата дискотека “Пикадили” (сега “Най клуб”). Докато вървеше процедурата по закупуване на тръжните книжа, на 10 юли 2012 г., областният управител Дончо Баксанов издаде заповед, с която отмени провеждането на търга.

Според юристите на Областната управа заповедта, с която кметът Иван Лебанов е насрочил търга по решение на Общинския съвет, е незаконосъобразна. Жалба против заповедта е подадена от ЕТ “Вили Цоков - Йорданка Цокова”. Фирмата има подписан договор с община Велинград за наем на дискотека “Пикадили” от 1992 г., който през 1997 г. е удължен с анекс. Към момента съществува висящ съдебен спор между фирмата и Община Велинград във връзка с размера на направените подобрения в помещението, което преди години бе част от Халите във Велинград. Наемателите претендират пред съда за над 600 000 лева, вложени за превръщането на магазина в дискотека. На базата на този съдебен спор областният управител отменя провеждането на търга.
Тъй като това се случи само два дни преди търга, Общинска администрация официално се извини на закупилите тръжни книжа и обяви, че след 14-дневния срок за обжалване ще възстанови депозите и сумите за тръжна документация. До отмяната на търга 7 фирми бяха закупили документи за участие, което е доказателство за големия интерес към наемане на помещението за срок от 10 години, както бе решил местният парламент.
С отмяната на търга ситуацията около апетитния общински имот ще остане като досега - в дълго очакване на поредица от съдебни решения.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай