Велинград - online - Обсъжда се вдигане на местните такси 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Tuesday, September 11
· Започва строителството на нова детска градина в Драгиново
· Съединението, което ни прави горди българи
· Първа копка на зала-мечта в НПГГС „Христо Ботев“
· Кметът се извини за загражденията по време на концерта
· КРИМИ ХРОНИКА 11.09.18
· Ловно-рибарското дружество във Велинград уверено крачи през три века
· Търсят се над 20 учители
· Кой развя велинградски байряк на връх Монблан
· Малки обяви: 11.09.18
· Житейски път, достоен за пример
· “Звънче” стигна “До върха на планината” в Португалия
· Приз от „Пусть всегда будет солнце“
· Георги Сейменов сред най-бързите плувци-ветерани в Европа
· „Чепинец” се завърна на победния път
· ПОЩА: Велосипедисти сигнализират за дупки по пътя Дорково - Дъново
· Три дни летни ски на Юндола
Tuesday, September 04
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 04.09.18
· Велинград отпразнува юбилеи и придобивки
· По статуята посрещат
· Финален щурм за ремонта на центъра

Обсъжда се вдигане на местните такси
Публикувано 2012-07-17 10:09:28 от темпо

Общинска администрация - Велинград предлага сериозно завишаване на местните такси и данъци. На 11 юли 2012 г. на официалния сайт на общината бяха публикувани предложенията за изменения и допълнения на Наредбата за определяне и администриране на таксите и данъците. До 25 юли текстовете подлежат на обсъждане, като гражданите могат да дават свои становища и мнения. След това промените ще бъдат внесени в Общинския съвет, който ще вземе крайното решение по предлаганите нови цени.

Администрацията мотивира по-високите такси с увеличението на цените на горивата и ел. енергията и с несъответствието на размера на някои от таксите с размера на разходите за нейното предоставяне. Ето някои от предложенията за увеличение на таксите:
Такса за детска градина - от 25 на 35 лева
Предложението е досегашната месечна такса за целодневна детска градина да скочи от 25 на 35 лева. За полудневните детски градини досегашната такса е 3 лева, а новото предложение - 15 лева.
Успоредно с това Общинска администрация предлага и по-справедливо решение за освобождаване и намаляване на таксите за определени групи деца и семейства. Сключване на граждански брак - от 15 на 50 лева
По-скъпо ще плащат младоженците, които решат да сключат граждански брак в събота и неделя или след 17 часа в работните дни. В момента за ритуала се заплащат 15 лева, новото предложение е за 50 лева. Ако подписите се полагат в работно време от понеделник до петък десега цената е 3 лева, сега скача 5 пъти до 15 лева. За изнесен ритуал предлаганата цена е 60 лева. Гробно място за вечни времена - от 48 на 85 лева
Предложенията включват увеличение и на цените на гробните места. За единично гробно място до 15 години цената в момента е 9.90 лева, предлага се да стане 17 лева. При единичния гроб за вечни времена цената скача от 48 на 85 лева, и при семейните гробни места от 90 на 150 лева.
Въвеждат се цени за изкопаване и заравяне на гроб - 45 лева, за ковчег и кръст - 48 лева плюс 8 лева за транспорт, за извозване на покойника от дома до гробищния парк - 30 лева.
Таксите за технически услуги - също нагоре По сега действащата тарифа таксата за издаване на скица за недвижим имот е 10 лева за физическо и 20 лева за юридическо лице. Предложената нова тарифа увеличава таксата с 5 лева. При други такси за технически услуги увеличението е и по-голямо.
Сериозен скок бележат таксите за административни услуги. Няколко примера: удостоверението за наследници от 2 лева се качва на 7 лева, за идентичност на имена от 1.50 на 7 лева, дубликат на удостоверение за раждане или граждански брак от 2 на 5 лева. Тротоарно право - от 12 на 40 лева месечно
Таксата, която се заплаща за така нареченото “тротоарно право”, в момента е 1.20 лева на кв.м. на ден и 12 лева на месец. Според предлаганите изменения цената за ден се увеличава на 2 лева за кв.м., а за месец - 40 лева.
Темата насочва към сигурна прогноза, че на юлската сесия в Общинския съвет ще бъде горещо не само заради летните температури. “Темпо” ще проследи дебатите и ще информира с какви нови цени ще ни сурвака общината посред лято.
Елена Баева

 
SPA Hotel-Olympic

Недвижими имоти


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Минерали-М Велинград

Вила


Мебели от масив

Тоника - Велинград , производтво на билков чай