Велинград - online - МОЯТА ЛЯТНА ПЪТЕКА: С Таня и Рино до Стария чарк 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

МОЯТА ЛЯТНА ПЪТЕКА: С Таня и Рино до Стария чарк
Публикувано 2012-07-24 08:32:12 от темпо

“МОЯТА ЛЯТНА ПЪТЕКА” е новата рубрика на “Темпо”, която това лято ще ни отведе сред прохладата и красотата на планината. Целта ни е да представим някои от най-интересните туристически маршрути в околностите на Велинград и Ракитово. Ще ви срещнем с хора, които обичат и познават гората, готови да разкажат за своята любима пътека. Ако и вие искате да участвате и да споделите своя любим маршрут - обадете се в редакцията на тел. 0359 53158 или пишете на нашата електронна поща tempovelingrad@abv.bg.


Велинградчани познават Стоянка Енчева като отличен преподавател по пиано, а тя е и запален турист - всеки ден е в гората заедно със своето куче Рино.
Тяхната любима лятна пътека е най-оживеният туристически маршрут в околностите на Велинград - до Стария чарк. Към тази местност може да се тръгне от много места в Каменица и Лъджене. Таня и Рино тръгват от площада на Кална баня и за 45 минути са на Стария чарк. Първо стигат до местността Гергевана и от там по черен път до Никульова църква. Този участък от пътя се изминава за около 30 минути. От Никульова църква, където има построен параклис, за още 15 минути време се стига до Стария чарк. Тук освен бистра студена вода, живописна река и красива природа има и построен от туристите навес - едно чудесно място за отдих и почивка близо до Велинград.
Други любими маршрути на Стоянка Енчева и кучето Рино са до Елин връх или до връх Острец. За тези преходи обаче е нужен един ден, защото и до двете места са нужни 4 часа път в едната посока.
За Елин връх двамата тръгват от площада на Кална баня по посока Стария чарк. Минават през изключително красивата местност “Уличките”, където има построен навес и продължават за местността “Драгиче”. На “Драгиче” също има навес, има и чешма за пълноценен отдих, защото до Елин връх предстои още път по една маркирана много стръмна и трудна за изкачване пътека. Пътят свършва на Елин връх, след 4-часов преход сме пред вратите на параклиса “Св. Илия” и пред очите се открива невероятно красива гледка към Велинград, Сютка, Острец, Алабак, Каркария - към цялата Чепинска долина.
Веска Божкова

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води