Велинград - online - Факелът, който казва “Аз ще направя първата крачка!” 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Факелът, който казва “Аз ще направя първата крачка!”
Публикувано 2012-07-24 08:40:45 от темпо

24 000 километра е разстоянието, което пробягват участниците в Световния пробег на хармонията - международна щафета, посветена на идеята за мир, приятелство и разбирателство между хората, чийто създател е индийският духовен учител Шри Чинмой. Малка част от тези километри бяха пробягани на територията на Велинград. Вечерта на 22 юли участниците в пробега пристигнаха тук от Пазарджик, за да продължат на следващия ден към София, а оттам в посока Гърция.

Пред църквата в Лъджене те бяха посрещнати от спортисти от местните плувни клубове “Чепинец” и “Белмекен” и “Бойни изкуства”. Нашите спортисти получиха факела и пробягаха заедно с участниците в пробега разстоянието до общината. Там бе спазен българският обичай да посрещнем гостите с хляб и сол, а и с минерална вода заради горещото време.
От името на кмета Иван Лебанов г-жа Жанет Бардарска приветства гостите като носители на положителния заряд за разбирателство между народите и носители на факела на мира и хармонията и благодари на велинградските спортисти за тяхното включване в международната инициатива.
Защо ние бягаме с факела през цяла Европа? С този въпрос капитан Ренер провокира велинградските спортисти и даде своя отговор: “Ние сме световен отбор от различни страни и в това световно семейство всеки има своята отговорност. Всеки отбор се нуждае от работа в екип, всеки в отбора е важен. Ние създаваме света, в който живеем. Не мислете, че политиците или възрастните ще променят света - всеки има тази отговорност. Факелът, който носим, казва “Аз ще направя първата крачка!”
Капитан Ренер отправи още едно предизвикателство към нашите спортисти: всеки от участниците в пробега се представи на своя роден език, а децата трябваше да познаят неговата родина. Задачата по география показа, че във Велинград има участници в пробега от Австрия, Люксембург, Русия, Хърватия, Германия, Сърбия, Чехия, Словакия, Италия плюс домакините от България. Като награда за играта прозвуча песента на Световния пробег на хармонията, изпята от всички 30 бегачи.
Велинград получи специален сертификат за град, през който е преминал Световният пробег на хармонията (и то за втори път след първото ни включване през лятото на 2010 г.), а общината бе подготвила подаръци за бегачите. Всеки от велинградските спортисти получи за спомен от събитието изключително интересни татуировки с формата на всички континенти на Земята и една ценна поука от капитан Ренер: “Никога не се оплаквайте от света, а го направете по-добър!”.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай