Велинград - online - “Театрална сцена” и театрална публика 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

“Театрална сцена” и театрална публика
Публикувано 2012-07-24 08:45:06 от темпо

В рамките на три вечери от 19 до 21 юли читалище “Отец Паисий” вдигна 5 пъти завесата за 5 различни спектакъла, участващи в тазгодишната “Театрална сцена”. Дните, посветени на Мелпомена, са част от юбилейните Празници на културата.
Честта да открият “Театрална сцена” се падна на гостите от Сърбия - Самодейния театър от Димитровград, който на 19 юли представи “Нема даде, нема бате” от Србислав Минкович.
Създадената през 1988 г. трупа е носител на орден “Богатство и единство” и на много награди от фестивали в България. Гостува за първи път във Велинград, след като се запознават с нашите театрални самодейци на фестивала за любителски театри в Тополовград. Връзките ще продължат - директорът на театъра Делчо Гигов вече отправи покана за гостуване на велинградския театър на фестивала в Димитровград, в който участват и професионални състави.
Премиерно гостуване на наша сцена направи и театралната трупа “Мелпоарт” при читалище “Христо Ботев” в Нови Пазар. Те заложиха на класическия “Двубой” от Иван Вазов, представен като гротеска от постановчика и сценограф Злати Златев.
За поредна година видяхме нови постановки на вече добре познатите във Велинград театрални трупи от Козлодуй и Каварна. Самодейният театър от Каварна изигра новия си спектакъл “Бардак” от Габриел Барили, а колегите им от Козлодуй заложиха на Уди Алън и пиесата “Лудия играч на голф”.
Велинградските самодейци се включиха в “Театрална сцена” с комедията “Само за мъже” на Дарио Фо. В момента заедно с режисьора Мариус Донкин те репетират спектакъла “Работно време” на Камен Донев, но премиерата тази година се очаква през есента.
За първи път организаторите решиха да въведат билети за спектаклите на символични цени - 1 лев за ученици и пенсионери и 2 лева за останалите зрители. Една от причините е, че от няколко години има толкова желаещи да гледат театралните постановки, че местата в салона не стигат. С билетите се въведе ред, хората знаят, че има места и няма да са правостоящи. А опасенията, че така залата няма да е пълна, не се оправдаха - напротив, Велинград потвърди, че тук има не само “Театрална сцена”, а и театрална публика.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води