Велинград - online - Преди лятната ваканция: Съветниците с две сесии в края на юли 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Преди лятната ваканция: Съветниците с две сесии в края на юли
Публикувано 2012-07-24 09:20:01 от темпо

Преди традиционната отпуска през август Общинският съвет във Велинград ще проведе две сесии в края на юли.
За 25 юли е свикано извънредно заседание, на което ще бъдат разгледани три решения, върнати от кмета Иван Лебанов. Те са свързани предоставени като обезщетения общински имоти в Сърница, Драгиново и Велинград на наследниците на Халил Аликанов, Асан Юруков и Заварин Кривулев. Кметът оспорва решенията като незаконосъобразни с мотив, че и в трите случая заявленията с искане за обезщетение с земи от общинския поземлен фонд са подадени след изтичане на законовия срок.

Редовната юлска сесия е насрочена за 26 юли от 9.30 часа с дневен ред от 34 точки. Като първа точка отново е питане от ПП ГЕРБ към кмета на общината по темата кой контролира ползваните търговски площи по централните пешеходни зони и какви приходи събира общината - по договор или по реално ползвани площи. Питането е във връзка с протестна подписка от граждани, която ще бъде разгледана от комисията по жалбите на 25 юли.
Предстои съветниците да се произнесат по предлаганото повишение на повечето местни такси, за което “Темпо” информира подробно преди седмица. Съветниците ще трябва да гласуват и новите си месечни възнаграждения, които след влезли в сила законови промени трябва да бъдат намалени наполовина. В дневния ред е инвестиционно предложение от благоевградската фирма”Емстрой Енерджи”, която иска да ползва покривите на общински сгради като училища, болници, община, спортни зали и др. за монтиране на слънчеви електроцентрали. Съветниците ще гласуват и искането на “Ситигаз България” за преминаване на бъдещия газопровод през имоти общинска собственост. На юлската сесия ще се вземе решение и за маломерните паралелки и групи в училища и детски градини за следващата учебна година.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води